Genç öğretmenler yemin etti

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliğe protokol ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katılırken, 14 öğretmen yemin e

GÜNDEM 24.11.2016 22:22:00 0
Genç öğretmenler yemin etti

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

 

Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Göksel Söylemez, İlçe Emniyet Müdürü Murat Oğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, İŞKUR Müdürü Ercan Sözen, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy Yüksek Meslek Okulu Müdürü Can Burak Korkmaz, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Tahsin Akgün ve muhtarların yanı sıra, STK temsilcileri, çok sayıda idareci, öğretmen ve öğrenci katıldı.

 

ÖĞRETMENLİK BİR SEVDADIR

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmsını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Düşünce kaldırmak, üzülünce sırtını sıvazlamak, yorulunca bir nefes bir soluk olmaktır öğretmenlik. Öğretmenlik bir sevdadır, aşktır, hayatı mermere kazımaktır. Şu iyi bilinmelidir ki bu ilke 15 Temmuz'daki hain ve alçak olayı tekrar yaşamak istemiyorsa Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi aklı, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmek zorundayız. Buradaki en büyük sorumluluk bizlere düşmektedir" ifadelerini kullandı.

 

BURADA FAKÜLTE OLMASI GEREKİYOR

 

Gümüş'ün konuşmasının ardından Liseler arası il çapında düzenlenen kompozisyon yarışmasında 3. olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ebru Haceroğlu ile ''Öğretmenler Günü'' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Başak Güneş, Ali Cengiz Gül, Melis Arif, Melek Özdemirbaş'a ödüllerini İlçe Kaymakamı Metin Kubilay takdim etti. Kubilay, "Eğitimde marka kent Çerkezköy olsun istiyoruz. Bununla ilgili olarak, eğitimin her alanında büyük bir seferberlik başlatmış durumdayız. Çerkezköy'de Güzel Sanatlar Lisesi gibi başka eserlerle eğitimde marka kent olma yönünde ciddi adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda 3.'sünü yapacağımız ‘Çerkezköy yıldızlarıyla buluşuyor' programına son derece önem veriyoruz. Nüfus artışının yoğun olduğu Kızılpınar gibi mahallelerimizde okul sayılarımızı arttırmak için çalışıyoruz. Kızılpınar'da yeni bir eğitim kampüsü projemiz var. Çerkezköy'de bir yüksek okulumuzu fakülteye dönüştüreceğiz. Burada bir fakülte olması gerekiyor” dedi ve öğretmenlerin gününü kutladı.

 

HİZMET ŞEREF BELGESİ VERİLDİ

 

Öğretmenler Günü konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ikinci olan Burcu Önder, Zeynep Okumuş, Zeynep Duru Demirbağ ve Ecrin Törnük'e ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verirken, yarışmada 3. olan Eslem Akkuş, Hamide Sİmal Şahin, Defne Kale ve Ece Naz Sönmez'e hediyelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş takdim etti. Ardından 24 Kasım 2015 tarihinde emekliliğe ayrılan Nurettin Oylum, Sebahat Uslu, Rizvan Öztürk ve Orhan Çetin'e hizmet şeref belgelerini İlçe Kaymakamı Metin Kubilay takdim etti. Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan, aday öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe geçişi sağlanan  14 öğretmenin yemin töreni gerçekleştirildi. Yemin törenini Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Fikret Puza gerçekleştirdi. Daha sonra en genç öğretmen olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğretmenlerinden Tuğba Karahan kürsüye gelerek duygu ve düşüncelerini ifade etti. Programda son olarak Şef Süleyman Özoğul yönetiminde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğretmenlerinden oluşan Türk Halk Müziği korosu türküler seslendirdi. Fikret Puza salonu hınca hınç dolduran katılımcıları ve protokolü ''ey oğul'' adlı türküyle coşturarak, duygu dolu anlar yaşattı.  

 

Haber / Celal KARAKURT