İşte o ağaçlar

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Ağaçlara gece yarısı oprasyonu" başlıklı haberde kesildikleri iddia edilen ağaçların, sökülme ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nü

GÜNDEM 23.11.2016 21:32:00 0
İşte o ağaçlar

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede yayın yapan bir yerel gazetede çıkan “Ağaçlara gece yarısı oprasyonu” başlıklı haber ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

AĞAÇLARIN SÖKÜLMESİ ZORUNLU HALE GELMİŞTİR

 

Bahse konu haberde, Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmalarının hedef alındığına dikkat çeken Başkan Vahap Akay, “Yapılan bu yorum haberde asılsız, mesnetsiz ve gerçek dışı değerlendirme ve iddialara yer verildiği görüldüğünden bu açıklamayı yapma gereği duydum. Yazılı medya ve internet medyası üzerinden yapılan haberin aksine, Çerkezköy Belediyesi Tadilat ve İlave Yapım işi kapsamında sert zemin, doğalgaz, ATM’ler göz önünde bulundurularak bodrum katının tadilatı işinde, drenaj ve izolasyon işi yapılmaktadır. Bu sırada Belediye Hizmet Binası önünde bulunan ağaçların sökülmesi zorunlu hale gelmiştir” dedi.

 

BELEDİYEMİZ ÇALIŞMALARI SAPTIRILMAYA ÇALIŞILMIŞTIR

 

Bahse konu çalışmanın, gün içinde vatandaşların etkilenmemesi için yoğunluğun en az olduğu akşam saatlerinde gerçekleştirildiğine vurgu yapan Başkan Vahap Akay, “21 Kasım Pazartesi günü akşamı saat 21.00 sularında söz konusu ağaçlar ekiplerimizce söküldü. Bu işlemler sırasında ağaçlarımıza hiçbir zarar verilmedi. Daha sonra sökülen ağaçlar mezbahamızdaki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Şantiye alanına dikildi. Durum böyle iken yazılı medya ve internet medyasında geçen “ağaçların bazıları gece yarısı operasyonuyla kesildi” ifadesi ile belediyemiz çalışmaları saptırılmaya çalışılmıştır” açıklamalarında bulundu.

 

ŞİMDİYE KADAR HİÇBİR HABERLE İLGİLİ ELEŞTİRİ YAPMADIM

 

Başkan Akay şöyle konuştu: “Burada altını çizmek istediğim bir husus var. Ağaç kesilmesi diye bir şey söz konusu değildir. Ağaçlar sökülmüştür. Önce bu farkı bilmemiz gerekiyor. Ne belediye başkanlığım süresince, ne de önceki siyasi hayatımda hiçbir zaman hakkımda yapılan haberlerle ilgili eleştiride bulunmadım. Eğer bu haberi yapan gazeteci kardeşimiz zahmet edip bize sorsaydı, kendisine ağaçların kesilmediğini, söküldüğünü ve bu iş için neden akşam saatlerinin tercih edildiğini kendilerine izah ederdik.” 

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN