Kimin facia olduğuna Halk karar verir

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi ile ilgili eleştirilerine cevap veren CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, "Bırakın Akay

GÜNDEM 23.11.2016 21:24:00 0
Kimin facia olduğuna Halk karar verir

VATANDAŞ ACILI GÜNLERİNDE BELEDİYEYİ YANLARINDA GÖRDÜ

 

Çerkezköy Belediye Başkan Vahap Akay’ın göreve geldikten sonra her yıl Ramazan ayında tüm mahallelerde iftar sofrası kurarak, gönülleri birleştirdiğini kaydeden Engin Camcı, “Böylece hemşerilik ruhunu geliştirdi. Ramazan ayında İstanbul Sultan Ahmet ve Edirne Selimiye Camiilerine geziler düzenledi. Her yıl Çanakkale Şehitliği’ne düzenlediği gezilerle Çerkezköy’de her karışı şehit kanları ile sulanmış tarihi yarımadayı göremeyen vatandaşları Çanakkale’ye gönderdi. Hala görmeyenler varsa bu sene Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenecek gezilere katılabilir. Yaklaşık 1 senedir her yeni doğan bebeğin ailesine ayrım yapmadan ziyaret gerçekleştirilerek ‘Yeni Doğan Paketi’ hediye edildi. Kurulan Taziye Çadırlarında cenaze sahipleri misafirlerini ağırlayarak, acılı günlerinde Belediyeyi yanlarında gördü. Cenazesi olan vatandaşlara 100 kişilik yemek gönderilip, çeşitli ikramlarda bulunuldu” dedi.

 

HER GÜN MESAİSİNE SAAT 08.00’DA BAŞLIYOR

 

Her eğitim ve öğretim yılı başında ilköğretim 1. sınıfa başlayan öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı yapıldığına dikkat çeken Camcı, “Belediye Başkanı her gün mesaisine saat 08.00’da başlamaktadır. Çok övündükleri 10 yıllık dönemde Belediye Başkanlarının saat kaçta işe başladığını kamuoyu biliyor. Önceki AKP’li Belediye yönetimleri döneminde FETÖ/PYD’ye tahsis edilen Aşevi ve Kızılpınar Belediye Binası geri alındı. Aşevi, Eğitim ve Kültür Merkezi olarak Çerkezköy’e kazandırıldı. Kızılpınar’daki bina ise tadilatın ardından 3-4 farklı ünite halinde Kızılpınar halkının hizmetine sunulmaya hazırlanıyor. İmar Sitesi ve ilçenin en önemli sorunu yağmur suyu baskınlarının önüne geçildi. Her yağmurdan sonraki içler acısı manzara ortadan kaldırıldı. 20 yıldır Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin en önemli sorunlarının başında gelen Kavak Dere ıslah çalışmaları başladı. Burada oturan vatandaşlar koku ve sinekten şikayet etmeyecek. Pınarça ve Kava Dere etrafınadaki çarpık gece kondulaşma ve hazine arazisi işgaline karşı oy kaygısı düşünülmeden harekete geçildi ve gece konduların yıkımına başlandı” ifadelerini kullandı.

 

VAHAP BAŞKANA YAZIKLAR OLSUN DEMESİNİ DE BİLİRİZ

 

Şehirde işletmeye dönen park ve yeşil alanların revize edilerek, halkın rahatça kullanabileceği alanlara dönüştürüldüğünü kaydeden Engin Camcı, “Patates tarlasını andıran yollar asfaltlandı. İstasyon Mahallesi’nde 10 yıldır atıl durumda bulunan, çürümeye terk edilen Kapalı Spor Salonu Spor Kompleksi olarak Çerkezköy’e kazandırıldı. Kartaltepe Piknik Alanı revize edildi. Kapalı Pazar Yeri, Kültür Merkezi, Kapalı Yüzme Havuzu projelerinin temeli kısa sürede atılacak. Rekreasyon Projesi olan ve Çerkezköy’ün çehresini değiştirecek olan Kent Park Projesi Aralık ayı başında başlayacak. Kızılpınar’ın altyapı ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Altyapısı tamamlanacak olan yerlerde yol ve kaldırımlar yapılmazsa Vahap Başkana yazıklar olsun demesini de biliriz” dedi.

 

EN BÜYÜK SUÇU ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINIZ İŞLİYOR

 

AK Parti döneminden kalan 80 milyon TL’lik borca hiç girmek istemediğini söyleyen CHP İlçe Başkanı Camcı, “Konuyu size göre heykel, bize göre kent mobilyalarına getirelim. Eğer heykeller ile bir kenti güzelleştirmek, estetik katmak suç ise en büyük suçu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanınız işliyor. Sadece Dinazorlara harcadığı para ile orta ölçekli bir Anadolu kasabası ihya olur. Bu arada Şehit Ömer Halisdemir’in anıtı ve büstü Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nde adını taşıdığı parka konulmak üzere. Ayrıca AKP’li Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy Belediyelerinin yaklaşık 80 milyon TL’lik borcunu devralan ve her ay bu borçları tıkır tıkır ödeyen Akay ve ekibini Çorba Çeşmesi, Sirkülasyon Projesi ve Kapalı Pazar Yeri üzerinden eleştirmek olsa olsa sığlıktır. Siz bahsettiğimiz hizmetlerin birinin 10 yıllık AKP yönetiminde yapıldığını gördünüz mü? Bırakın Akay ve ekibi 5 yılını tamamlasın ve Çerkezköy halkına gitsin. Halk onay ve yetki verirse görevine devam eder, vermezse teşekkür eder çekilir. Kimin facia, kimin afet olduğuna en iyi halk karar verir. 2014’ün Mart ayında verdiği gibi! Siz Belediyeyi bırakında şu hastaneye uzman doktorlar getirin. Elektrik altyapısını güçlendirin. Yeni okullar yaptırın. Çerkezköy’ün Ankara’dan alması gereken yatırımlar üzerinde odaklanın ve bunları koparmaya çalışın” açıklamalarında bulundu.