Uykularım kaçıyor

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy'ün çiçeği burnunda Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş'ü makamında ziyaret etti. Samimi

GÜNDEM 23.11.2016 21:20:00 0
Uykularım kaçıyor

DERSLİK SAYISINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ

 

Ziyarete gelen MHP heyetine teşekkürlerini sunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, daha önceki görev yeri olan Bozöyük'te yaptığı icraatlar hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunarak, Çerkezköy’ün eğitime gönül veren bir Kaymakamı bulunduğu için şanslı olduğunu ifade etti. İlçenin eğitim alanında ilerlediğini fakat derslik konusunda sıkıntı yaşadığını ifade eden Hüseyin Gümüş, "Derslik eksikliğimiz hat safhalarda hatta uykularımı kaçıracak seviyede diyebilirim. Her yıl bir okulumuza önceki yıla nazaran 250 öğrenci daha kayıt oluyor. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyerek derslik sayısını arttırmak istiyoruz ve ben bunu yapacağım" dedi.

 

EĞİTİMİN LOKOMOTİFİ FEN LİSELERİDİR

 

İlçenin her yıl yüzde 11'lik nüfus artışına değinen MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “Sanayi ve ekonomi alanında her geçen gün büyüyen Çerkezköy’de eğitim konusundaki aksaklık, derslik eksikliğinden kaynaklanıyor. Yapımı devam eden Eğitim Kampüsü projesi ile ilçe eğitim konusunda bir nebze de olsa rahatlayacak. 3 yıl önce yapılan araştırma neticesinde Tekirdağ'ın nüfus oranına göre üniversitelere öğrenci gönderen ilçeleri arasında Çerkezköy son sıradaydı” dedi. Bunun üzerine araya giren Hüseyin Gümüş, "Bir ilçenin eğitim alanındaki lokomotifi Fen Lisesi’dir. Çerkezköy'de Fen Lisesi'nin olmadığını duyunca sükut-u hayale uğramıştım. Bu nedenle dışarıdaki il ve ilçelere öğrenci göçü oluyor ve üniversite kazanma oranı ilçe bazında düşüyor. Bir hayırseverimiz yapımını üstlenmiş, umarım Eylül 2017'de yapımı tamamlanarak ilk öğrencilerimizi alacağız" dedi.

 

AİLE TERBİYESİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Çerkezköy'ün sanayi de çığ gibi büyüdüğünü belirten Aydeniz, “Her yıl 500 başarılı firmanın yer aldığı listeye 33 fabrikamız giriyor. Eğitim ilk olarak ailede başlar. Ahlaklı ve başarılı bireyler düzgün aile terbiyesi almış insanlardır. Çerkezköy alt yapı ve diğer yatırımların yanı sıra STK'ların da hizmetleriyle daha da gelişecektir. Madde bağımlılığı ilçede git gide arttı. Kaymakamlık ve emniyet güçleri tarafından genç bedenlerden uyuşturucunun sökülüp çıkartılması için çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.

 

ÖĞRETMENLERE İSMİYLE SESLENİYOR

 

Hüseyin Gümüş ise ziyaretin hemen öncesinde madde bağımlılığına ilişkin bir komisyon kurulacağına dair belgeyi imzaladığını kaydederek, İlçe Kaymakamı Metin Kubilay'ın madde bağımlılığı ve eğitim konusunda gösterdiği hassasiyetin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Gümüş, "Sayın Kaymakamımız Ebru sanatı ya da el sanatları sergisinde görevli öğretmenlere dahi ismiyle sesleniyor, hepsini tanıyor. Bu durum öğretmenlere ve eğitime verdiği hassasiyeti gösteriyor. Bu takdire şayan bir durum" dedi.    

 

Haber / Celal KARAKURT