Kaymakamlık 'Şefkat eli'ni uzattı

Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı vatandaşlara yardım etmeye devam ediyor. Vakıf son olarak Bağlık ve Yıldırım Beyazıt Mahalle

GÜNDEM 22.11.2016 19:59:00 0
Kaymakamlık

Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçenin Bağlık Mahallesi’ndeki Yaldız Sokak ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Ceylan Sokak’ta ikamet eden ve evleri Çerkezköy Belediyesi tarafından Kavak Dere Islah Projesi kapsamında tahliye edilen vatandaşlara nakdi kira yardımı yaptı.  Başvuruda bulunan 16 haneye kaymakamlık tarafından yapılan kira yardımının hane başı bin TL olmak üzere toplam 16 bin TL olduğu belirtildi.

 

‘VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ’

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir devlet olduğunu belirterek, “Sosyal Devletçilik, vatandaşların durumlarını iyileştirmeyi, onları sosyal güvenliğe kavuşturmayı kendine ödev bilen devlet anlayışıdır. Biz de bu anlayışla her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındayız. İlk etapta 16 haneye yapılan yardımların 42 haneye kadar yapılması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

KAYMAKAMLIK’TAN ‘ŞEFKAT ELİ PROJESİ’

 

Tahliye edilen vatandaşlar için Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından ‘Şefkat Eli Projesi’ni hazırladıklarını söyleyen Kaymakam Metin Kubilay, “Bu proje ile vatandaşlarımızın 1 yıllık kira giderlerini karşılamayı planladık. Projemizi hazırlayıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na gönderdik. Projemizin onaylanması ve talep edilen ödeneğinin gönderilmesi ile birlikte gerekli çalışmalar vakfımızca ivedilikle yapılacaktır” diye konuştu.

 

KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kaymakam Metin Kubilay sözlerini projeye desteklerini sunan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan,  Başbakanlık Başdanışmanı Metin Özçeri ve Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti’ne teşekkür ederek bitirdi.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN