150 bin çocuğun umutları şarkılarla yeşerecek

150 bin çocuğun TEMA doğa eğitimlerinden faydalanması için "Umut Yeşerten Şarkılar" konseri düzenleneceğini söyleyen TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal, "Proje kapsamında 15

GÜNDEM 22.11.2016 19:39:00 0
150 bin çocuğun umutları şarkılarla yeşerecek

1 ÇOCUK İÇİN GEREKEN BAĞIŞ 20 TL

 

Konserin 27 Kasım Pazar akşamı 21.00’de NTV’den canlı yayınlanacağını kaydeden Şirin Çoğal, “Tüm şarkılar çocuklar ve doğa için söylenecek. TEMA Vakfı’nın 25. yılı ünlü sanatçıların gönüllü olarak sahne alacağı bu program ile kutlanacak. Düzenlenecek kampanyayla 150 bin çocuğun TEMA doğa eğitimlerinden faydalanması için bağış çağrısı yapılacak. Özel yayınla TEMA Vakfı’nın 25. yılı kutlanırken, 3464 SMS hattına bağış çağrısında bulunularak doğa eğitimleri için kaynak sağlanması hedefleniyor. Bir SMS 10 TL, 1 çocuğun doğa eğitimlerinden faydalanması için gerekli bağış miktarı ise 20 TL’dir” diye konuştu.

 

GEREKLİ OLAN BAĞIŞ MİKTARI 20 BİN TL

 

TEMA Vakfı’nın 25 yıldır toprak odaklı çalışmalarının yanı sıra, başta çocuklar olmak üzere toplumun tüm kesimlerine doğa eğitimleri verdiğini kaydeden Şirin Çoğal, “Çocuklarımıza bu eğitimleri ulaştırdığımızda, onlar sürdürülebilir yeşil bir geleceğin teminatı olacaklardır. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız işbirliği kapsamında her yıl okul öncesinden lise eğitimine kadar her yaştan yaklaşık 7 bin çocuğumuzun katılımıyla doğa eğitimleri gerçekleştiriyoruz. TEMA Vakfı’nın hedefi Türkiye genelinde 150 bin çocuğa ulaşmak. Edirne’de ise yıl boyunca bin çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli olan bağış miktarı 20 bin TL’dir. Bu amaçla 27 Kasım 2016 Pazar günü 21.00 – 23.00 arasında NTV’den canlı olarak yayınlanacak 25. Yıl Özel Yayınında çok değerli sanatçılarla birlikte bir bağış kampanyası yapılacak” diye konuştu.

 

1 SMS 10 TL

 

Çoğal, “3464 SMS hattına bağış çağrısında bulunularak doğa eğitimleri için kaynak sağlanması hedefleniyor. Dileyen herkes 3464’e EDİRNE yazıp SMS göndererek ilimizde de doğa eğitimlerinden yararlanan çocukların doğa eğitimlerine 10 TL katkıda bulunabilecek. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının TEMA Vakfı yararına sahneye çıkacağı gecenin sunuculuğunu Yiğit Özşener ve Gülay Avşar üstleniyor. Umut Yeşerten Şarkılar konserinde; Aslıhan Güner, Barış Arduç, Birce Akalay, Burak Sevinç, Bülent İnal, Caner Cindoruk, Çağan Irmak, Çiğdem Erken, Engin Altan Düzyatan, Engin Öztürk, Gökçe Bahadır, Hande Doğandemir, Hazar Ergüçlü, Kadir Doğulu, Meltem Yılmazkaya, Mert Fırat, Murat Yıldırım, Mustafa Üstündağ, Selen Öztürk, Sinan Tuzcu, Songül Öden ve Yasemin Allen, ENBE Orkestrası Behzat Gerçeker eşliğinde sahnede olacak” ifadelerini kullandı.

 

Marmara Haber