Şikayet eden namussuzdur

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı Taha Ülker Başkanlığı'nda gerçekleştirilirken; Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva Somali'deki

GÜNDEM 22.11.2016 18:40:00 0
Şikayet eden namussuzdur

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

EKİM AYI GELİRİ 310 BİN 500 TL

 

Toplantının ilk gündem maddesinde Ekim ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizan görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Hakan Gel, “Odamızın Ekim ayı tahmini gideri 182 bin 850 TL olarak öngörülürken; Ekim ayı gerçekleşen gider ise 101 bin 274,57 TL oldu. Odanın ilk 10 aylık tahmini gideri 2 milyon 90 bin 300 TL olarak öngörülürken; 10 aylık gerçekleşen gider ise 1 milyon 598 bin 907,16 TL oldu. İlk 10 ayda gider bütçesinin gerçekleşme oranı ise yüzde 76,49 olarak hesaplandı. Odanın Ekim ayı tahmini geliri 310 bin 500 TL olarak öngörülürken; Ekim ayı gerçekleşen gelir bütçesi ise 534 bin 938,67 TL oldu. İlk 10 aylık tahmini gelir bütçesi 2 milyon 200 bin 100 TL olarak hesaplanırken; gerçekleşen 10 aylık gelir ise 2 milyon 648 bin 028,18 TL oldu. İlk 10 aylık gerçekleşme yüzdesi ise yüzde 120,36 olarak hesaplandı” dedi.

 

DERGİ BAŞKANIN REKLAMINI YAPIYOR

 

Çerkezköy TSO’nun Ekim ayı gelir cetveli oy birliği ile kabul edilirken; Ekim ayı gider cetveli ise Meclis Üyelerinden Rahmi Yılmaz’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Red oyu verme gerekçesini açıklayan Rahmi Yılmaz, “Oda’nın dergisinde sürekli Başkanın resimleri çıkıyor. Dergi amacı dışında faaliyet gösteriyor. Adeta dergide Başkanın reklamı yapılıyor” diye konuştu.

 

GLOBAL CONNECT 2016 FUARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Çerkezköy TSO’nun Ekim ayı sonu itibari ile kasasında 2 bin 483,88 TL, bankalarda ise 2 milyon 295 bin 837 TL bulunuyor. Mizanda da 10 milyon 421 bin 195 TL ile denklik sağlandı. Banka cetveli ve mizan hesapları meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra Oda’nın basın danışmanı Ünal Bolat tarafından Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenlenen ve Trakya TSO’ların da katıldığı Global Connect 2016 fuarı hakkında bilgilendirmede bulunması ile devam etti.  

 

BAZI DEDİKODULAR YÜZÜNDEN ODAMIZIN ADI LEKELENDİ

 

Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan Meclis Başkanı Taha Ülker, “Süleyman Başkan Somali’de. Kendisine erteleyelim mi diye sordum. O da gerek olmadığını, raporun söz verildiği gibi mecliste okunabileceğini kaydetti. Raporu okuduktan ve Ankara’dan bazı isimlerle görüştükten sonra bazı dedikodular yüzünden odamızın adının lekelendiğini gördüm. Odamızın çalışmalarının fevkalade yürütüldüğünü gördüm. Ankara’ya 15 maddelik şikayetin özel olarak gitmesi, bunun üzerine odamıza müfettiş gönderilmesi ve müfettiş raporlarında odamızın tüm maddelerden aklanarak çıkması bizi çok mutlu etti” dedi. 

 

BEN KİMSEYİ ŞİKAYET ETMEDİM

 

Raporun okunmasından önce söz alan Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, “Bu rapor şunu gösterdi. Süleyman Kozuva'nın odayla ilgili FETÖ soruşturmaları kapsamında herhangi bir şeyi yok. Bu şikayeti Ankara’ya yapan namussuz ve şerefsizdir. Bunu söyleyip de ispat edemeyen de namussuz ve şerefsizdir. Herkes Odayı Rahmi Yılmaz şikayet etti diyor. Bunu siz de söylediniz. Ben kimseyi şikayet etmedim. Bunu belgesiyle gösterip ispatlamayan şerefsizdir. Ben bir şikayet yaparsam bir nüshasını da ilgili kişiye veririm. Süleyman Kozuva her yerde ‘Rahmi Yılmaz beni şikayet etti’ diyor. Bunu size de söyledi. Süleyman Kozuva’nın pasaportuna FETÖ soruşturması kapsamında el konuldu. Süleyman Kozuva’nın şirketlerinde tedbir vardır. Aşağıdan bir yetki belgesi alıp getirsin, burada göstersin; ben burada şehir meydanında istediğiniz gibi gezerim. Süleyman Kozuva suç duyurusunda bulunsun. Bilgi edinme kanunu kapsamında kim şikayet etmişse öğrenebilir” ifadelerini kullandı.

 

BU KONU BÜTÜN MECLİSİ TÖHMET ALTINDA BIRAKIYOR

 

Tartışmaların ardından odada yapılan teftiş sonrası hazırlanan 15 maddelik Müfettiş Raporu, Meclis Üyesi Mehmet Danyeli tarafından okundu. Raporun okunmasının ardından konuşan Meclis Başkan Yardımcısı Asım Yavuz Arslan, “Bu konu bütün meclisi töhmet altında bırakıyor. Ben 45 yıldır sanayiciyim. Yatak odasındaki konuları konuşuyoruz adeta. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunalım, kim şikayet etmişse ortaya çıksın” ifadelerini kullandı. Meclis Üyesi Reşat Ünlü ise “3 toplantıdır buradayım. Hep boş şeyler konuşuluyor. Boş konular hakkında tartışılıyor. İcraat yok. Dergide Kozuva’nın bilmem kaç fotosu var. Bence artık gereksiz tartışmaları bir kenara bırakmalıyız” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

Foto / Celal KARAKURT