Öğe, CHP yönetimini topa tuttu

Düzenlediği basın toplantısı ile Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, "Halkımızdan biraz daha sabretmelerini

SİYASET 21.11.2016 18:40:00 0
Öğe, CHP yönetimini topa tuttu

İLÇEYE KAZANDIRDIKLARI BİR TEK ESER YOK

 

CHP yönetiminin Çerkezköy’ün üzerine bir kara bulut gibi çöktüğünü söyleyen Abdullah Öğe, “30 Mart 2014’ten beri adeta Belediyecilik faciası yaşanıyor. 4 OSB ve ayda 3 binden fazla nüfus artışıyla Türkiye’ye katma değer sağlayan Çerkezköy, belediyeciliği tören yapmak ve parklara makyaj yapmaktan ibaret sanan bu beceriksiz yönetimin elinde kasabalaşmaya yüz tuttu. Çerkezköy’de Belediye Başkanlığı yapmış her isim, geride eser niteliğinde hizmetler bıraktı. 2.5 yılı aşkın süredir görevde bulunan CHP’li Başkan ve ekibinin, ilçemize kazandırdığı kalıcı bir tek eser yok. Akay ve yönetiminin Çerkezköy’e bıraktığı eser, çoğu kez akmayan çorba çeşmesi olmaktan öteye geçemeyecek” dedi.

 

MİLLETİN GÖZÜNÜ BOYAMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

Çerkezköy’ün, Büyükşehir Belediyesi’nden en az hizmet alan ilçe olduğunu kaydeden Abdullah Öğe, “İlçemiz Çerkezköy Belediyesi’nden de hak ettiği hizmeti görememektedir. Çerkezköy halkı, 30 aydır oyalandığını fark etti ve hesap sormak için, seçim gününü iple çekiyor. CHP’li yönetim belediyecilik sınavını kaybetti. Büyükşehir Belediyesi yönetimi de, Çerkezköy’ü bir kez daha kazanamayacaklarını anladığı için ilçemizi hizmetten mahrum bırakarak, halkımızı adeta cezalandırıyor. Çerkezköy Belediyesi yönetimi de, bu panik ve endişeyle, hizmet etme görüntüsü vermek için yolları kazmaya, kaldırımları bozmaya, çiçek dikerek göz boyamaya başladı. Belediyeler için çalışma zamanı, hava koşullarının elverişli olduğu Nisan-Eylül ayı arasıdır. Bu sürede yatan ekipler, kış aylarının bastırdığı şu dönemde göstermelik hizmet atağına kalktı. Yağışların hüküm sürdüğü bir dönemde yollara parke döşemek kaynak israfıdır” diye konuştu.

 

1 MİLYON TL’Yİ SOKAĞA GÖMDÜLER

 

Belediyenin Özcan Sokak sakinlerinden, sokağı trafiğe kapatma bahanesiyle imza topladığını öne süren Öğe, “Trafiğe kapatmadığı sokağa parke taşı döşemekle yetinerek, yaklaşık 1 Milyon TL’yi sokağa gömdü. Çerkezköy Belediyesi yönetimine soruyorum… Yola döktüğünüz 1 Milyon TL’nin karşılığı bu mu? Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar halkına üvey evlat muamelesi yapıyor. 3-5 villanın bulunduğu Ambardere’de sokak aralarını bile asfaltlamaya para bulan Çerkezköy Belediyesi, ne hikmetse Kızılpınar’ın köstebek yuvasına dönen yollarına para bulamıyor. Bu Kızılpınar halkını cezalandırmak değil de nedir? Şehrin yolları yamalı bohçaya döndü. Kızılpınarlılar yollarda her biri bir göleti andıran su birikintilerini aşmaya çalışırken; Ambardere yolunu asfaltlamayı neyle izah edeceksiniz? Çerkezköy Halk Pazarı’na döküntü haliyle büyük tehlike arzeden çatıya bir önlem alınmıyor. Villa bölgesine zorlanmadan para bulabilen Belediye yönetimi, konu pazara gelince para bulmakta zorlanıyor. Pazara giden vatandaşlar, yağışlı havalarda çatı bulamıyor” dedi.

 

TRAFİK SORUNU DOĞRU TEŞHİS EDİLMELİ

 

Çerkezköy halkına bir müjdesi olduğunu söyleyen Abdullah Öğe, “Önümüzdeki ilk seçimde Çerkezköy halkını bu zihniyetten kurtaracağız. Çerkezköy Belediyesi’nin Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda şehrin işlek caddelerindeki trafik sorununa çözüm için hazırlanan Sirkülasyon Projesi tanıtıldı. Teşhisi doğru yapılmayan sorunlar beraberinde yeni sorunlar getirir. Bu da aynı sorunun katmerleşerek büyümesine neden olur. Nüfusa bağlı olarak araç sayısının da artış gösterdiği ilçede trafik sorunu günlük çözümlerden ziyade kalıcı çözümleri gerektirmektedir. Sirkülasyon Projesi daha çok çevre düzenlemesi görünümü vermektedir. Caddeleri tek yönlü gidiş-geliş olarak düzenleyip şerit sayısını arttırmak Çerkezköy trafiğine çözüm değil ancak orta vadede yeni sorunlar getirecektir. Projede ne bir alt geçit, ne de bir üst geçit var. Ağaçları orta refüjten kaldırıp kaldırıma taşımak trafiğe ne katkı sağlayabilir? Trafiği rahatlatacak tek çözüm altgeçit ve üstgeçittir. Altıyol Kavşağı’na bir üst geçit, Narin Kavşağı’na ise bir alt geçit yaparak bu iki bölgedeki trafik sorunu kalıcı olarak ortadan kaldırılabilir. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de Çerkezköy Belediyesi’nin sabır sınırlarını zorladığı halkımızdan biraz daha sabretmelerini istiyoruz. Allah’ın izni ile ilk seçimlerde bu ayrımcı zihniyet gidecek. Yerine Çerkezköy’ün her köşesine hizmet taşıyan AK kadrolar gelecek” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ