40 bin kursiyere ulaştık

Her fırsatta en önemli meselelerinin 'eğitim' olduğunu ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, göreve geldikten sonra başlattığı "Halk Eğitim Kampanyası" kapsamında açılan

GÜNDEM 21.11.2016 18:28:00 0
40 bin kursiyere ulaştık

HALK EĞİTİM KURSLARINA TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

Çerkezköy’ün çiçeği burnunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman da kurs ziyaretlerinde Kaymakam Metin Kubilay’a eşlik etti. Ziyaret öncesinde Kaymakam Kubilay, HEM Müdürü Necmi Akman’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursların amacı hakkında açıklamalarda bulunan Kubilay, “Halkımızın bilgi ve beceri kazanmasını sağlamak, sanayi kenti olan ilçemiz fabrikaların ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak, çalışan vatandaşlarımızın mesleklerinde yükselmeleri için imkan oluşturmak öncelikli amaçlarımızdır. Halk Eğitim Kampanyamız vatandaşların yoğun talepleri ile devam ediyor” dedi.

 

KURSLARIMIZDA 272 MEZUN ÖĞRENCİMİZ EĞİTİM GÖRÜYOR

 

Mevcut durumda 170 kursun devam ettiğini kaydeden Kaymakam Metin Kubilay, “Yaklaşık 40 bin kursiyere ulaştık. Hedefimiz 50 bin kursiyere ulaşmak. Tamamen ücretsiz olan kurslarımızı 12 vatandaşımızın bir araya gelerek istediği her alanda açabiliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Halk Eğitim Kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz. Öğrencilerimizi üniversiteye hazırlamak için açılan Yetiştirme ve Destekleme Kurslarımızda 272 mezun öğrencimiz eğitim görüyor. 10 sınıfta verilen kurslardan 2 sınıf Sözel Bölüm, 3 Sınıf Sayısal Bölüm ve 5 sınıf da Eşit Ağırlık Bölümüdür. 13 öğretmenimiz bu kurslarda görev yapıyor” diye konuştu.

 

KURS ZİYARETLERİMİZ SÜRECEK

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay şöyle devam etti: “Ziyaret ettiğimiz Yetiştirme ve Destekleme Kurslarında 38, Okuma Yazma Kursunda 5, Makine Nakışları Kursunda 30 vatandaşımız eğitim görmektedir. Tüm kursiyerlerimizi kurslarımıza katıldıkları için tebrik ediyorum. Usta Öğreticilerimize ve Halk Eğitim Personeline başarılı çalışmalar diliyorum.”  Halk Eğitim Merkezinin ve özellikle kurs çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Çerkezköy Kaymakamı Kubilay, kurs ziyaretlerinin devam edeceğini ifade etti.

 

Haber / Mehmet AYAN