Tapuda yeni dönem başlıyor

Tapuda bugünden itibaren (21 Mart) yeni döneme geçiliyor. Buna göre; tapuda miras için veraset ve intikalde kağıt yerine online döneme geçilecek. İşlem yapılırken 59 yıllık kayıtlar incelenmeyecek, vatanda?

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 21.11.2016 08:11:00 0
Tapuda yeni dönem başlıyor

Tapuya bugünden itibaren 3 değişiklik geliyor. Bu değişiklikler sayesinde işlerin daha hızlı yürümesi öngörülüyor.  Buna göre, tapuda miras için veraset ve intikalde kağıt yerine online döneme geçilecek. İşlem yapılırken 59 yıllık kayıtlar incelenmeyecek. Herhangi bir yakını vefat eden ve kendisine taşınmaz miras kalan kişi tapuda hemen işlemini yapabilecek. İlişiği yine Maliye kesecek ancak vatandaş tapuya gittiğinde işlemini yapabilecek. Sonrasında Maliye’ye bildirimde bulunulacak. 

MİMARİ PROJELER ELEKTRONİK ORTAMA GEÇİYOR

Tapuda yapılacak üçüncü değişiklik ise mimari projeler elektronik ortamda gönderilecek olması. Bu uygulama ile  vatandaş ev aldığında kat mülkiyeti için gerekli olan mimari proje sistem üzerinden aktarılabilecek. Herhangi bir şekilde çıktı alınması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Böylece sahtecilik ve dolandırıcılık gibi olaylarında önüne geçilmiş olacak. Karatay ve Tuzla Belediyeleri ile pilot uygulama başlatıldı.

GAYRİMENKULE E-HACİZ YOLDA 

Tapuda yürütülen ikinci düzenleme elektronik haciz uygulamasının kapsamının genişletilmesine yönelik. Motorlu taşıtların haczindeki uygulamanın gayrimenkulleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi üzerinde çalışılıyor.