Trajikomik Haciz

Veliköy Organize Sanayi Bölgesi'nde iddiaya göre bir firma hakkında çıkan haciz kararını uygulamak için görevlendirilen icra memurları, başka bir firmada haciz işlemi gerçekleştirmeye kalkınca ortaya

GÜNDEM 20.11.2016 19:36:00 0
Trajikomik Haciz

BİZİ BATAN FİRMAYLA ORTAK GÖSTERMEYE ÇALIŞTILAR

 

İddiaya göre icra memurları beraberlerindeki kolluk kuvvetleri ile birlikte İstanbul 5. İcra Dairesi kararı ile Veliköy OSB’de faaliyet gösteren Mask Metal adlı iş yerinde haciz yapmak için yola çıktı. Fakat icra meurları evraklardaki yanlışlık nedeniyle soluğu Bayram Metal adlı iş yerinde aldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bayram Metal yetkilileri, “Biz 2016 yılı başında Mask Metal adlı iş yeri ile 200 bin Liralık ticaret yaptık. Daha sonraki süreçte bu firma battı. Biz bu firmadan 200 bin Lira alacaklıyız. Ne olduysa Mayıs ayında oldu. Bizi, Mask Metal ile ortak göstermeye çalışarak, firmamıza hacze geldiler” dedi.    

 

BELGELER MAHKEMEYE ZAMANINDA TESLİM EDİLMEDİ

 

İcraya gelen memurlara, Mask Metal ile herhangi bir bağlarının olmadığına dair belgeleri sunduklarını söyleyen Bayram Metal yetkilileri, “Firmamızın vergi levhası, çalışma ruhsatı, gelir vergisi beyannameleri gibi belgeleri icra memuruna teslim ettik. Fakat kendisi bu belgeleri mahkemeye teslim etmedi. Belgeler ilgili hakime mahkeme kararından birkaç gün sonra tesdlim edildi. Eğer ilk etapta belgelerimiz mahkemeye sunulmmuş olsaydı bu sıkıntıları yaşıyor olmazdık. Üstelik bahse konu icra memuru raporunda sigortalı çalışanımız M.K.’yi de şirket saihbi olarak göstermiştir” diye konuştu.

 

AMAÇLARI FAALİYETİMİZİ DURDURMAK

 

Bugüne kadar firmaya 4 kez icraya gelindiğini ifade eden Bayram Metal yetkilileri, “İcra ile ilgili mahkeme kararında Mask Metal yazıyor. Bu insanlar fabrikanın üzerindeki at nalı gibi ‘Bayram Metal’ tabelasını görmüyorlar mı? Hadi onu görmediler. Biz onlara burasının Mask metal olmadığını, Bayram Metal olduğunu belgelerle ispat ediyoruz. Buna rağmen hala haciz yapıyorlar. Öyle ki firmamızın faaliyetlerinin durması için yeni aldığımız 800 bin lira maliyetli Döküm Ocağını da almaya kalktılar. Biz artık bu kişilerin art niyetli olduklarına inanmaya başladık” ifadelerini kullandı.

 

KARŞI DAVA AÇTIK

 

Konuyla ilgili karşı dava açtıklarını sözlerine ekleyen Bayram Metal yetkilileri, “Bu kişilere tazminat davası açtık. Mahkeme süreci devam ediyor. Tek isteğimiz adaletin en kısa zamanda tecelli etmesi ve bizi böyle zor durumlara düşürenlerin cezalandırılmasıdır” diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ