Siyer-Nebi yarışmasına yoğun ilgi

Çerkezköy Anadolu Gençlik Derneği tarafından 17 Aralık'ta ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yapılacak olan Siyer-i Nebi yarışmasının tanıtımı Çınar Et Lokantası'nda düzenl

GÜNDEM 20.11.2016 19:33:00 0
Siyer-Nebi yarışmasına yoğun ilgi

Tanıtım kahvaltısında yarışma hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan, “Bu yarışmayı yapmamızdaki amaç, gençlerimizin Peygamber Efendimizin hayatını, üslubunu öğrenerek hayatlarına yansıtmalarıdır” dedi.

 

“BEKLENTİMİZİN ÜSTÜNDE TALEP GÖRDÜK”

 

Cumartesi günü saat 10.00’da başlayan kahvaltı programına Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan ile şube yönetimi, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Anadolu Gençlik Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Yusuf Aydın’ın yaptığı kısa selamlama konuşmasının ardından sözü Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan aldı.  Söze katılımcılara teşekkür ederek başlayan Sercan “Yarışmamızın bu sene dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu sene ortaokulu da dahil ettik. Ortaokullarda beklemediğimiz talebi görüyoruz. Biz bu yarışmayı ortaokullarda ilk defa yapıyoruz. Liselere oranla ortaokul kısmında şu anda çok daha fazla talep görüyoruz. Bu bizi çok sevindiriyor ki ağacın yaşken eğileceğini biliyoruz ve bu gençlerimizin çok daha fazla istekli olmaları bizleri sevindiriyor” dedi.

 

“HİÇBİR GENCİ ÖTELEYEMEYİZ”

 

Siyer-i Nebi yarışmasına çok fazla talebin olduğunu belirten Sercan, “Şu süreçte bu yarışmayı yapmamızdaki amaç gençlerimizin Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeleri, üslubunu öğrenerek hayatlarına yansıtmalarıdır. Hiç olmuyorsa sadece bu kitabı alsınlar okumasınlar raflarında dursun. Belki bir gün ihtiyaç hissederek can sıkıntısından alıp okuyacaklar ve belki de hidayetlerine vesile olacaktır. Yarışmayı yapmamızdaki asıl gaye ümmetin şu anda bulunduğu durum, peygamber efendimizin hayatını düstur etmememizden kaynaklı bu sıkıntıları yaşıyoruz. Suriye, Filistin, Afganistan gibi birçok Ortadoğu sınırlarının değiştirilmesi konuşuluyor. Bunlardaki asıl gaye peygamber efendimizin gayesini esasını davasını üslubunu anlayamamamızdan kaynaklıdır. Bugün okullarımızda derneğimizde olsun hiçbir gencimizi bu gençten bir şey olmaz diyerek öteleyemeyiz. Biz hiçbir gencimizi uyuşturucu kullanan, zina eden, kız arkadaşları edinen gençlerimiz dahi olsa ki bunları okullarda görüyoruz. Ciddi anlamda özellikle liselerdeki ahlaki ve manevi anlamda problemler olduğunu görüyoruz. Bunları hocalarımızla görüştüğümüz zamanlarda istişare ederek değerlendirme imkanımız oluyor” diye konuştu.

 

870 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

 

Kendilerine şu ana kadar 381 ortaokul, 490 lise öğrencisi olmak üzere toplam 870 öğrencinin başvurduğunu kaydeden Olcay Sercan, “ Biz peygamber efendimizin usulü ve üslubu ile güler yüzle tatlı dille yaklaşmalıyız. En güzel eğitimin güler yüz olduğuna inanıyoruz” diye belirtti. Siyer-i Nebi yarışmasının kayıtları 4 Aralık’a kadar devam edecek. Yarışma ise 17 Aralık’ta yapılacak.