Ödüllü proje start aldı

Türkiye'nin iki önemli birliğinden de ödüle layık görülen Edirne Belediyesi'nin Sular Üstünde Yükselen Şehir, Tunca temasıyla gerçekleştirdiği Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi, yapÄ

GÜNDEM 20.11.2016 19:19:00 0
Ödüllü proje start aldı

İKİ KEZ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

 

Edirne Belediyesi liderliğinde ve İl Özel İdaresi ortaklığıyla, Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulan ve hibe almaya hak kazanan Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi’yle Edirne yeni bir destinasyon merkezine sahip olacak.  Edirne’yi marka şehir haline getirecek bu proje, Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda 83 projenin içinde birinci, Marmara Belediyeler Birliği tarafından 6.’sı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması’nda “Yeşil Alan ve Çevre Yönetimi Hizmetleri” kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.

 

İLK ETAP YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLUYLA BAŞLADI

 

İki etaptan oluşacak olan bu projenin ilk etabı yürüyüş ve bisiklet yoluyla başladı. Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışma kapsamında, Sarayiçi Güreş Sahası’nın etrafı ve Tavuk Ormanı’nda yaklaşık 7 kilometre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak.  Projenin ilk etabı 2017 yılının ilk 6 ayının içinde tamamlanacak. Yaklaşık 10 milyon TL’lik bütçeye sahip olan dev projenin ikinci etabında 4 bin 900 dönümlük bir alanda 86 dönümlük bir göl, has bahçe, liman, yüzen havuz, kumsal, bisiklet ve koşu yolu, kafeler ve restoranlar yer alacak.

 

4 MİLYON 750 BİN TL  HİBE DESTEK

 

Kırkpınar Alanı Rekreasyon Projesi’nin, Güdümlü Proje Desteği kapsamında uygun bulunarak, Trakya Kalkınma Ajansı’ndan 4 milyon 750 bin TL  hibe almaya hak kazandığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Projenin en önemli özelliği sit alanı içinde olan Sarayiçi’nde  beton kullanılmayacak olması. 3 yıl içerisinde tamamlanması beklenen bu projede; padişahlar bahçesi, havuz, olimpik yüzme havuzu, suni gölet, küçük bir liman, saltanat kayıkları, su gösterisi, koşu ve bisiklet yolları, açık fuar alanları, açık spor alanları gibi sosyal donatılar yer alacak. Yakınında bulanan Tunca Nehri’nin yaratacağı taşkın riskine karşı  dubalar kullanılacak. Edirne’nin ulusal ve uluslararası anlamda cazibesini arttıracak, Edirne Halkı’nın sosyal yaşam kalitesi ve turizm hareketliliği yükselecek” dedi.

 

Marmara Haber