Optimed, Prematüre gününü kutladı

17 Kasım Dünya Prematüre günü Özel Optimed Hastanesi'nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Ailelere sertifika takdim edildiği etkinliklerde yaş pasta kesilerek çeşitli ikramlarda bulunuldu.

GÜNDEM 18.11.2016 20:09:00 0
Optimed, Prematüre gününü kutladı

BÜYÜK BİR BAŞARI HİKAYESİ

 

Hastanenin Seminer salonunda düzenlenen etkinliğe Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op. Dr. Ayhan Arslan, Hastane Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, Başhemşire Sevda Sümbül, Kadın Doğum Doktorları, Kadın Doğum Hemşireleri, Yeni Doğan Sorumlu Doktoru Uzm. Dr. Veysel Öz, Yeni Doğan Doğum Bakım hemşireleri ile Optimed Hastanesi’nde doğum yapan aileler çocuklarıyla birlikte katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hastane Genel Koordinatörü Op.Dr. Ayhan Arslan, “Sizleri çocuklarınız kucağınızda bir arada görmek bizim için gurur verici bir durum. Arkadaşlarımız içinde büyük bir başarı hikayesidir. Tüm bebeklerimizin, ailelerimizin ve yeni doğanlar için çalışan arkadaşlarımızın prematüre gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

ANNE VE BABALARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Arslan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından söz alan Başhekim Op. Dr. Recep Çalışkan ise, “17 Kasım’ın dünya açısından şöyle bir önemi var. Pematüre konusunda farkındalık. Fakat bizim için ayrı bir önemi var. Yavrularımızın tekrar Optimed ailesiyle bir araya gelme günü. Bu bizim için çok heyecan verici bir durum. 10 yıl boyunca özellikle bu yavrularımızı görme fırsatı yakaladık. Bu yavrularımızı bizlere kavuşturan anne ve babalara teşekkür ediyorum” dedi. Çalışkan konuşmasının sonunda ise, “Fotoğraflara bakıp şu anki profili karşısında ülkemizin geleceğine adım atabilecek pozisyonda güçlü birer evlat olduklarını gördükten sonra da tüm ekibimize tekrar sizlerin önünde teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Onlarla çalışmaktan büyük gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız diyorum. Bu organizasyonu yapan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. İnşallah sizler de buraya geldiğiniz için mutlu olmuşsunuzdur. Optimed ailemizin kısmen de olsa eksik tarafını tamamlamış oldunuz” diye konuştu.

 

ZORLU YOLCULUĞU BAŞARIYLA BİTİRMEK BİZLERİ MUTLU EDİYOR

 

Yeni Doğan Sorumlu Doktoru Uzm. Dr. Veysel Öz de yaptığı konuşmada 17 Kasım tarihinin kendileri için özel bir gün olduğunu ifade ederek, “Sağlıklı bir şekilde sizi görmek çok güzel. İnsanlar özel ama kadınlar daha da özel. Bir varlık taşıyorsunuz içinizde. O akvaryum çok önemli bir yer aslında ve bunu dışarıda yapamıyoruz yaratamıyoruz, yapamadığımız sürece de prematüreler olacak. Erken başlayan korkulu yolculuğa eşlik edeceğiz. Büyük bir ekibimiz var. Hemşirelerimiz bir nevi sizlerin yerlerini alıyorlar. Onların bebeğe bakımları bizim için çok önemli. Bu zorlu yolculuğu başarıyla bitirmek bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

 

AMACIMIZ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE AİLELERİNE VERMEK

 

Son olarak konuşan Yeni Doğan Doğum Bakım Sorumlu hemşiresi Ebru Gür Kartal ise şunları söyledi; “Onlar bizim minik kahramanlarımız. Zamanından önce doğan ve hala anne karnındaki sıcaklığa ve güvene  ihtiyaç duyan bebekler. Biz yenidoğan çalışanları  olarak  onlara anne karnında ki sıcaklığı veremesek de, anne karnındaki güvenli ortamı sağlıyoruz. Dünyada ve Türkiye’de tüm gebeliklerin ortalama yüzde 8-10'u maalesef erken doğumla sonuçlanıyor. Prematüre bebekler doğum sonrasında hastanede geçen bu uzun dönemden sonra görme, işitme, hareket, dikkat dağınıklığı ve okul sürecinde öğrenme güçlükleri ile karşılaşabilmektedir. O nedenle doğumlarından itibaren takip ve bakımları titizlikle yapılmalıdır. Amacımız yalnız büyük bebekleri değil, küçük prematüre bebekleri de sağlıklı olarak ailelerine verebilmektir” açıklamasında bulundu. Konuşmaların tamamlanmasının ardından yaş pasta kesimine geçildi. Etkinliğine devamında da ailelere sertifikaları ve çeşitli hediyeler verilerek ikramlarda bulunuldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ