Şafak operasyonunda 10 gözaltı

Çerkezköy'de dün sabah erken saatlerde Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından pkk'ya yönelik operasyon yapıldı. Operasyonun ilçe genelinde yapıldığı, 9 kişinin gözaltına alınd?

GÜNDEM 18.11.2016 10:48:00 0
Şafak operasyonunda 10 gözaltı

EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

 

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, dün sabah erken saatlerde Çerkezköy'de terör örgütü pkk’ya yönelik düzenlediği operasyonla önceden belirledikleri evlere eş zamanlı baskın yaptı. İlçe Merkezi ve Kızılpınar Mahallesi’nde gerçekleştirilen operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı.  Şüphelilerin evlerinde de detaylı arama yapıldığı ve bu aramalarda silah ve örgütsel dokümanların ele geçirildiği öğrenildi.

 

HDP İLÇE BAŞKANI DA GÖZALTINA ALINDI

 

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin düzenlediği eş zamanlı operasyon Bağlık Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi ve Kızılpınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 9 kişiden yanı sıra 1 kişi de Çerkezköy sınırları dışında yakalandı. Operasyonda HDP Çerkezköy İlçe Başkanı Tuncer Rençber’inde yer aldığı toplam 10 kişi gözaltına alınarak Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Gökhan TEKER