Derya Edirne'yi gurura boğdu

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından Kanada'da düzenlenen Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası'na katılan Edirne Belediyespor Kulübü milli sporcusu Derya Eşme, şampiyonada dünya üçüncüsü o

SPOR 17.11.2016 20:50:00 0
Derya Edirne

RAKİPLERİNİ BİR BİR ELEDİ

 

16-20 Kasım 2016 tarihleri arasında Kanada’nın Burnaby şehrinde düzenlenen Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası’na Edirne Belediyespor’un milli sporcusu Derya Eşme de katıldı. Şampiyona’nın ilk gününde 44 kilo bayanlarda tatamiye çıkan Derya Eşme ilk maçında Ekvatorlu rakibini 8-1, ikinci turda Sırp rakibini 13-2, çeyrek finalde de İspanyol rakibini 6-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı Finalde Kosta Ricolu rakibiyle 4-4 berabere kalan Eşme altın vuruşta yenilerek Gençler Tekvando Şampiyonası’nda dünya üçüncülüğünün sahibi oldu.

 

RECEP GÜRKAN’A KANADA’DAN SELAM VE TEŞEKKÜR

 

Yaşadığı sevinç sonucunda duygularını sosyal medya üzerinden dile getiren Derya Eşme, “Bu başarılarımda büyük payı olan Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’a Kanada’dan selam ve sevgilerimi yollamak istiyorum. Onun bize verdiği büyük destek ve güven sayesinde son yıllarda ben ve Edirne Belediyespor’daki takım arkadaşlarım çok büyük başarılar elde ettik. Bize olan güveni ve desteği devam ettikçe çok daha büyük başarılar elde edeceğiz ve şehrimiz gururlandırmayı sürdüreceğiz. Edirne’me selamlar” dedi.

 

“KAYBETSEN DE BENİM ŞAMPİYONUMSUN”

 

Madalyasını Türkiye’ye ve Edirne’ye armağan eden Eşme, 6 yaşından bu yana kendisiyle olan ve hocası Metin Eşme’yi de anarak “ O, bana bu Dünya Şampiyonası’na gelirken “İlk maçta yenilsen bile sen benim şampiyonumsun. Dünya Şampiyonası’nda ay yıldızlı bayrağı temsil etmek bile şereftir ama ben sana çok güveniyorum. Çok çalıştık ve sen en iyi sonucu hak ediyorsun. Sana güvenim tam, sen de kendine güven” diyerek motivasyonumu zirveye çıkardı. Ben de bu güvenle çıktım tüm maçlarıma, çok mutluyum. Hocamla kendime hedef olarak 2020 Olimpiyat oyunlarında madalya almayı koymuştuk. Bu hedefe giden yolda tüm Dünya Şampiyonaları’nda yarışabilmek beni olimpiyat madalyasına yaklaştıracak” diye belirtti.