İşte katliamın belgesi

Gazetemizin "İddiaası bile korkutucu" başlıklı haberinde, Çerkezköy'de baraj yapılması planlanan Ambardere mevkiine Termik Santral yapılacağı iddialarını gündeme getirmiştik. CHP Tekirda?

GÜNDEM 16.11.2016 11:16:00 0
İşte katliamın belgesi

Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Çerkezköy’de Ambardere mevkiinde regülatör projesinin yapılması planlanan alanın Enerji Üretim Alanı olarak düzenlendiği ifade edildi.

 

İŞTE O AÇIKLAMA

 

Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamda “27 Ekim 2016 tarihinde, 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Karamame'nin 2 (ç) ve 7 (k) maddeleri uyarınca, Bakanlığımızca onaylanan; Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100 000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile bir kısmı Tekirdağ sınırları içerisinde yer alan EÜAŞ Çerkezköy Termik Santrali’nin yapılması planlanan Çerkezköy’deki yaklaşık 60 Hektar büyüklüğündeki alan ‘Enerji Üretim Alanı’ olarak düzenlenmiştir. Ayrıca, 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı-Plan Hükümlerinin, ‘2.10.31.1.’ nolu maddesi yeniden düzenlenmiştir. Bu kapsamda; 27 Ekim tarihinde onaylanan Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100 000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile Tekirdağ İli 1/25 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasında 11 Kasım 2016 tarihinde askıya çıkartılmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

DÜZENLEME TERMİK SANTRALİN ÖNÜNÜ AÇTI

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak şehrimizin geleceğini karartacak bu projeyle ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte itirazda bulunacağız. Ayrıca konu hakkında kamuoyunu da bilinçlendirmemiz gerekmektedir. Termik santraller, alınan kararlar kapsamında Tekirdağ’da yasaklı yatırımlar arasında yer alıyordu. Fakat yapılan düzenleme ile Tekirdağ’da kömürlü termik santral yapılmasının önü açıldı. Karar şu an askıya çıkarıldı. İtiraz süresi 11 Aralık’ta dolacak. Biz bununla ilgili itirazlarımızı yapacağız. Sonuna kadar termik santrallerin karşısında olacağız” dedi.

 

TERMİK SANTRAL KURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

 

Kırklareli’nin Vize ilçesinde de benzer şekilde kömürlü termik santral yapılmasının önünün açıldığına dikkat çeken Başkan Vahap Akay, “19 Kasım Cumartesi günü Vize’de bununla ilgili bir toplantı düzenlenecek. Biz de bu toplantıya katılacağız. Akabinde benzer bir toplantıyı da Çerkezköy’de düzenleyebiliriz. Çerkezköy’de yaşayan, Çerkezköy’ü seven herkesin bu projeye karşı durması gerekiyor. Bu işin siyaseti olmaz. Bu gelecek nesillerin sağlığını olumsuz etkileyecek bir projeye karşı duruştur. Biz taşkınlardan kurtılmak için bölgede baraj yapılmasını beklerken; şimdi termik santral tehlikesi ile karşı karşıyayız. İnşallah tüm Çerkezköy ve bölge halkı bu karara karşı duracak ve ilçemizde termik santral kurulmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ