Pazar esnafına müjde

Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri'nde incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Belediye Başkanı Vahap Akay'ın talimatları doğrultusunda kış mevsimi öncesinbde pazar yerind

GÜNDEM 15.11.2016 19:44:00 0
Pazar esnafına müjde

ÖNÜMÜZ KIŞ

 

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Kapalı Pazar Yeri’nde incelemelerde bulundu. Gümüş’e incelemeler sırasında Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir ve Dernek Başkan Yardımcısı Hasan Terzi de eşlik etti. Pazar yeri ile ilgili iki önemli sıkıntıları olduğunu ifade eden Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, “En önemli sorunumuz, Pazar yerimizin özellikle giriş kısmı hizasındaki bölümün tavanının açık olmasıdır. Önümüz kış. Yağmur ya da kar yağdığında hem esnafın tezgahlardaki ürünleri zarar görecek, hem de pazara alışverişe gelen vatandaşlar mağdur olacak” dedi.

 

YAĞMURSUYU HATTI ÜZERİNDEKİ IZGARA SAYISI ARTIRILMALI

 

Kapalı Pazar yerinin çatı kısmında acil bir şekilde onarım çalışması yapılması gerektiğini kaydeden Cevdet Aydemir, “Bir diğer önemli sorunumuz ise yağmur oluklarının tıkanık olmasıdır. Birçok yağmur oluğunda bakımsızlık nedeniyle ot bile büyümüş durumda. Bu yağmur oluklarının da elden geçmesi gerekiyor” dedi. Aydemir ayrıca, TESKi tarafından yapılan yağmur suyu hattının üzerine örtülen beton tabakaların kırıldığını, bu hat üzerinde bulunan ızgara sayısının da artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

BİR AN EVVEL ONARIM ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın talimatı üzerine kapalı Pazar yerinde geçici onarım çalışması yapılacağını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ise “Yeni Pazar yerinin yapımı kapsamında çalışmalar kısa bir süre sonra başlayacak. O zamana kadar gerek Pazar esnafının gerekse vatandaşların mağdur olmaması için bir an evvel onarım çalışmalarına başlayacağız. Fakat bu sırada sizler de tavana gerdiğiniz brandaları kaldırmalısınız. Zaten bu gerilen brandalar yüzünden çatı malzemesi esniyor ve zamanla kırılıyor” ifadelerini kullandı. Gümüş, yağmursuyu hattı ile ilgili sıkıntının çözümü için de TESKi ile görüşeceklerini sözlerine ekledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ