Artık kanmayın

Ülkemizde son yıllarda sıkça rastlanan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi de Malkara'da eklendi. Yine kendisini 'savcı' ve 'polis' olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şüpheli, polis tarafından suÃ

GÜNDEM 15.11.2016 19:33:00 0
Artık kanmayın

SENARYO HEP AYNI

 

Bu seferki olay Malkara'da meydana geldi. Alışılageldiği üzere vatandaşları telefonla arayıp, kendini 'savcı' ve 'polis' olarak tanıtan şüpheli, acil paraya ihtiyacı olduğunu belirterek, gönderdiği kişiye para verilmesini istedi. Telefonla arananların büyük bölümü karşıdakinin dolandırıcı olduğunu anlayıp, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Bu sırada kendisini 'polis' olarak tanıtan kişi A.E.'yi telefonla arayarak, "Acil paraya ihtiyacımız var. Sen söylediğim yere giderek, gelecek olan kişiye parayı ver" dedi. Bunun üzerine A.E., telefonu kapatmadan 3 bin lira parayı belirtilen Uzunköprü Caddesi üzerindeki yere götürerek, burada bulunan Emin Ş.'ye elden verdi. Parayı alan Emin Ş., olay yerinden uzaklaştı.

 

DOLANDIRILDIĞINI SONRADAN ANLADI

 

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan A.E., polise giderek durumu anlatıp dolandırıcının eşkalini verdi. Polis ekipleri dolandırıcıyı yakalamak için ilçede geniş kapsamlı çalışma başlatarak, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan çalışmalarda, dolandırıcı Emin Ş., başka bir kişiyi dolandırmak isterken polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Üzerinden çıkan 3 bin lira sahibine teslim edilirken, Emin Ş. gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma dev am ediyor.

 

Marmara Haber