Gürkan ödül törenine gidecek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tarihi Kentler Birliği'nin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması kapsamında düzenlenecek ödül töreni

GÜNDEM 14.11.2016 19:37:00 0
Gürkan ödül törenine gidecek

EDİRNE’Yİ GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELERE İMZA ATIYORUZ

 

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2015 Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasına 47 belediye katıldı. Yarışmada 45’i uygulama, 38’i proje dalında olmak üzere 83 proje alanlarında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışmaya Selimiye Camii Çevresi Projesi ile Kırkpınar Alanı Kentsel Tasarım Projeleri ile katılan Edirne Belediyesi’nin 2 projesi de jüri üyelerinden en yüksek notu aldı. 83 projenin içinde Edirne Belediyesi’nin 2 projesi de birinciliğe layık görüldü. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan YAPEX Fuarı kapsamında 17 Kasım 2016 tarihinde Antalya Expo Center’da gerçekleştirilecek ödül törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ekibiyle birlikte katılacak. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Başkanlığını yaptığı Tarihi Kentler Birliği’nin, kentinde tescili eserlerin bulunduğu belediyelerin üye olduğu bir birlik olduğunu ifade eden Gürkan, “Böylesine önemli bir birlikten, 2 projemizin de ödüle layık görülmesi gurur verici. Edirne’yi geleceğe taşıyacak projelere imza atıyoruz, imza atmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

İŞTE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLEN PROJELER

 

Yarışmada ödül alan belediyeler ve projeler ise şu şekilde: “Edirne Belediyesi Selimiye Camii Çevresi Projesi ile Kırkpınar Alanı Kentsel Tasarım Projeleri ile birinci, Hatay Büyükşehir Belediyesi 5. Mıntıka 1313 ve 1339 Parselleri Restorasyon Projesi ile ikinci, Kastamonu Belediyesi 2. Etap sokak Sağlıklaştırması ve Nasurullah Camii Çevresi Kentsel Tasarımı Projesi ile üçüncü, Melikgazi Belediyesi Arap Ocağı ve İpidai Mektebi Restorasyon Projesi ile dördüncü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kent Merkezi Düzenleme ve Tasarım Projesi ile beşinci, Samsun Büyükşehir Belediyesi Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi ile altıncı, Seyhan Belediyesi Av. Turan Arun Sokağı Sağlıklaştırma Projesi ile yedinci, Yüreği Belediyesi Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi ile sekizinci oldu.” Öte yandan Edirne Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması’nda “Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’yle” birinciliğe, “Kırkpınar Alanı (Er Meydanı) Rekreasyon Projesi (Sular Üzerinde Yükselen Şehir)” ile ikinciliğe, “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Projesi” ile üçüncülüğe ve “Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin Sayısallaştırılma Projesi” ile Tarihe Saygı Özel Ödülüne layık görülmüştü.