Ek seferler başladı

Göreve geldiği günden beri iptal edilen tren seferlerinin yeniden başlatılması adına yoğun çaba sarf eden Çerkezköy Kaymakamı metin Kubilay, bu uğraşlarının meyvesini 25 Temmuz'da aldı. Tren sefer

GÜNDEM 14.11.2016 10:31:00 0
Ek seferler başladı

TÖREN DÜZENLENDİ

 

Çerkezköy – İstanbul ek tren seferleri düzenlenen tören ile dün itibari ile başladı. Sabah saat 09.30’da Çerkezköy Tren Garı’nda düzenlenen törene AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, İlce Sağlık müdürü Olcay Palak, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

 

ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVESİNİ ALDIK

 

Törende kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, vatandaşların tren seferlerine sahip çıktıklarını belirterek, “Yol medeniyettir. Toplum olarak toplu taşımanın öneminin farkına varmalı ve toplu taşıma araçlarının kıymetini bilmeliyiz. Toplu taşıma araçlarından biri de trenlerdir. Göreve geldiğim ilk günden beri tren seferlerinin yeniden başlatılması için yoğun bir çalışma başlattık. TCDD Bölge Müdürlüğü’nün kapısını aşındırdık. Sonunda çalışmalarımızın meyvesini aldık ve 25 Temmuz 2016 tarihi itibari ile Çerkezköy Halkalı tren seferleri başladı” dedi.

 

DOLULUK ORANI HER GEÇEN GÜN ARTTI

 

Tren seferlerinin yeniden başlamasının çok önemli bir olay olduğuna vurgu yapan Kaymakam Kubilay, “Fakat iş tren seferlerinin başlatılması ile bitmiyordu. Bu tren seferlerine sahip çıkılması gerekiyordu. Ne mutlu ki halkımız tren seferlerine sahip çıktı. Ağustos ayında yüzde 62 olan tren doluluk oranı Eylül ayında yüzde 82’ye ulaştı. Şimdilerde ise hafta sonlarında yüzde 100 doluluk oranı ile faaliyet gösteriyor. Bu nedenle Çerkezköy İstanbul hattına ek sefer konması için yeniden çalışmalara başladık. Çok şükür ki bu çalışmalarımız da boşa çıkmadı. Bugün ilk ek seferi ilçemiz protokol üyeleri ve basın mensupları ile birlikte gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile tren seferlerinin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

HALKIMIZ TREN SEFERLERİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 

Ulaşım konusunda bölgede önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise “Çorlu’da hava alanının daha aktif bir şekilde kullanılabilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte Çerkezköy İstanbul tren seferlerimiz de başladı. Halkımız da tren seferlerine yoğun ilgi gösterdi. Bu nedenle bu hatta ek sefer konması için müracaatta bulunuldu ve sonunda ek seferler de hizmete başladı. Çerkezköy’e ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve basın mensupları diğer vatandaşlarla birlikte ilk ek sefer yolculuğu için trene bindi. Saat 09.56’da Çerkezköy Garı’ndan kalkan tren saat 11.30’da İstanbul’a vardı.

 

UÇAK KADAR KONFORLU

 

Halkalı’da trenden indikten sonra vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Kubilay, “Tren seferlerinden memnun musunuz?” diye sordu. Tren seferlerinin yeniden başlaması nedeniyle çok mutlu olduklarını kaydeden vatandaşlar, “Trenlermiz çok konforlu. Adeta uçak konforu ile seyahat ediyoruz. Üstelik trafik derdi de yok. Otobüslerden de çok daha ucuz. Tren seferlerinin yeniden başlamasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi. 

 

TRENİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

 

Halkalı’da Devlet Demir Yolları İşletme Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz tarafından karşılanan Çerkezköy kafilesi, önce otobüsle Kazlıçeşme’ye, ardından da Marmaray ile Ayrılıkçeşmesi’ne hareket etti. Heyet daha sonra Devlet Demir Yolları Fenerbahçe Eğitim Tesislerine geçti. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Kubilay, “Tanıtım programımızı burada noktalıyoruz. Bu süreçte yanımızda olan basınımıza, Devlet Demir Yolları yetkililerine, Milletvekilimize teşekkür ediyorum. Trenimize sahip çıkacağız. Doluluk oranının daha da artması için elimizden geleni yapacağız. Kısa sürede doluluk oranı tahminlerimizin üzerine çıktı. Temennimiz sanayicilerimizin isteği doğrultusunda da seferlerin gerçekleşmesidir” dedi.

 

BÖLGE HALKININ DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

 

KaymakamKubilay’ın ardından konuşan Devlet Demir Yolları 1. Bölge Müdürü Nihar Arslan ise “Amacımız Çerkezköy’deki potansiyeli daha da artırmaktır. Çerkezköy bizim için çok önemlidir. Bu nedenle biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Genel Müdürlüğümüzle de görüşerek Çerkezköy – Uzunköprü seferlerinin de başlatılması için çalşışacağız. Biz hizmet için göreve geldik. Şu anda Çerkezköy hattında doluluk oranı yüzde 50 civarındadır. Tahminimizin üzerinde bir doluluk oranına ulaşıldı. Bunun daha da artacağına inanıyoruz. Tren seferlerinin artması için bölge halkının desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SANAYİCİLER DE TREN SEFERLERİNE DESTEK VERMELİ

 

AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise “Tekirdağ ve Çerkezköy bizim için çok önemlidir. Özellikle sanayicilerimizin talepleri kapsamında kalifiye eleman açığının kapatılabilmesi için İstanbul’dan bölgeye ulaşımın daha koly ve ucuz bir şekilde sağlanması gerekiyor. Bu kapsamda tren seferleri çok önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla sanayicilerimizin de tren seferlerine destek vermelerini bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda sanayicilerimizle bire bir görüşmeler yapacağız. Trene destek isteyeceğiz. Tekirdağ Türkiye’nin Balkanlara açılan kapısıdır. Özellikle bu bölgede sanayi ağırlıklı olan Çerkezköy’ün tren seferleri ile daha da önem kazanacağına inanıyorum” diye konuştu. Heyet burada yemek yedikten sonra aynı güzergahtan Çerkezköy’e geri döndü.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN