Akay denetime çıktı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ve Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir ile birlikte ilçede devam eden çalışmaları denetledi.

GÜNDEM 10.11.2016 19:54:00 0
Akay denetime çıktı

KÖPRÜ AÇILDIĞINDA CADDE TAMAMLANMIŞ OLMALI

 

Başkan Vahap Akay’ın ilk durağı Hükümet Caddesi oldu. Buradaki köprü çalışmaları hakkında bilgi veren Akay, “Yakında köprünün kirişleri monte edilecek. İnşallah Kasım ayı sonuna kadar köprüyü trafiğe açacağız. Bir yandan da Hükümet Caddesi genişletme çalışmaları da devam ediyor. Burası ise 17 metre genişliğinde olacak. Köprünün yapılmasının ardından askeri lojmanların önündeki bina da yıkılacak. Gerekli yazıları yazdık. 31 Aralık’a kadar evin boşaltılması gerekiyor. Burada ise bir kavşak oluşturacağız. TESKİ de Hükümet Caddesi’ndeki içme suyu hattını yenileyecek ve burada 500’lük yağmur suyu hattı yapacak. Daha sonra burayı yol ve kaldırım çalışmaların yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edeceğiz” dedi. Köprünün kısa zaman içinde trafiğe açılacağını yineleyen Akay, “Köprü açıldığında cadde tamamlanmış olmazsa büyük sıkıntı yaşarız. Vatandaşımız mağdur olur. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına cadde üzerinde çalışmaların hızlanması iin ısrarcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

YIL SONUNA KADAR BİTECEK

 

Akay ve beraberindekilerin bir sonraki durağı ise Çerkezköy Devlet Hastanesi yanında yapılan stabilize yol oldu. Bu yol sayesinde trafiğin rahatladığını söykeyen Akay, daha sonra Şehit Teğmen Akın Akın  Caddesi üzerinde bulunan park alanına geçti. Parka Ömer Halisdemir isminin verileceğini söyleyen Akay, “Buraya Şehit Ömer Halisdemir’in kaidesi ile büstü konulacak. 35 metrekare alan üzerine yapılacak olan çalışma önümüzdeki hafta tamamlanacak” diye konuştu. Daha sonra 29 Ekim Spor Kompleksi yanında yapılan futbol sahasında çalışmaları denetleyen Akay, “Buradaki alan içinde TREDAŞ’a ait elektrik direği var. Bunun kaldırılmaması bizi yaklaşık 30 gün geriye attı. Bu hafta sonu direği kaldırılacaklarını söylediler. Böylece biz de zemin çalışmalarına başlayabileceğiz. Aralık ayı sonuna kadar futbol sahamızı hazır hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

OHAL’E TAKILDIK

 

Çerkezköy Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki eski kulübelerin yerine yenilerinin yapıldığını söyleyen Başkan Akay, “Barınağımıza ayrıca tam donanımlı bir ameliyathane yapılacak. Artık yaralanan hayvanlara kendi merkezimizde müdahale edeceğiz” dedi. İstasyon Mahallesi Çayırlı Sokak’ta stabilize yol yapıp trafiğe açtıklarını söyleyen Akay, “Burayı asfaltla kaplayacağız. Bu sokağı Hakim Sami Sokağa bağlayacağız. Eski vericiyi çoktan yıkmamız gerekiyordu. Ancak OHAL’e takıldık” dedi. Daha sonra mezarlık çevresinde devam eden çalışmaları inceleyen Akay, “Büyükşehir, kendi personeline yönelik burada bir idari bina yapacak. Biz de mezarlığın çevresinden Kızılpınar istikameti yönüne yeni bir yol yapacağız” dedi. Kızılpınar’ın kanayan yarası haline gelen kanalizasyon çalışmasının nihayet başladığını kaydeden Akay, “Kızılpınar’da altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra üst yapı çalışmalarına başlayacağız” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ