Edirneliler Atatürk Odası'na akın etti

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. Yılı kapsamında Edirne Belediyesi'ndeki Atatürk Odası'nı ziyaret eden protokol ve vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Askerlerin kapıda nöbet tuttuÄ

GÜNDEM 10.11.2016 19:49:00 0
Edirneliler Atatürk Odası

ATATÜRK POSTERİ EDİRNE SEMALARINDA GEZDİ

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıl dönümünde Edirneliler 9’u 5 geçe Ata’larının huzuruna koştu. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene akın eden Edirneliler, Ata’nın huzuruna çelenk bıraktılar. Törenlere Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, siyasi parti temsilcileri, sendikalar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Siren seslerinin yankılandığı Edirne’de hayat durma noktasına geldi. Atalarını büyük bir özlem ve minnet duygularıyla anan Edirneliler, tek yürek, tek ses olarak İstiklal Marşı’nı okudu. Ulu Önder Atatürk’ün posteri Yt.Öğrt.Plt. Orhan Özgürbaş’ın kullandığı motorlu paraşüt eşliğinde Edirne semalarında gezdi. Edirne Belediye Başkanlığı tarafından törenlere katılan vatandaşlara 2 bin adet karanfil ile 5 bin adet üzerinde Atatürk’ün bulunduğu anahtarlık hediye edildi.

 

DOLMABAHÇE’Yİ ANIMSATTI

 

Anma programı Atatürk Odası’ndaki anma etkinlikleriyle devam etti. 54. Mekanize Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler kapıda nöbet tuttu. Ziyaretçiler üzerinde Atatürk resminin ve Türk Bayrağı’nın bulunduğu kıyafet giyen öğrenciler tarafından karşılandı. Öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı yıllarında, cephede ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında giydiği kıyafetleri ile ilgi çekerken, Atatürk Odası’nda ki anma töreni Dolmabahçe de gerçekleştirilen anma törenlerini anımsattı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne ziyareti sırasında kaldığı, yıllardır aslına uygun olarak korunan ve halkın ziyaretine açık olan Atatürk Odası, her 10 Kasım olduğu gibi bu yıl da Edirnelilere duygu dolu anlar yaşattı. Atatürk’ün yatağı karanfiller ile kaplanırken, ziyaretçiler geçen yıl Edirne Belediyesi tarafından Ata’nın orijinal ölçülerine göre yaptırılan Atatürk Heykeli’nin önünde saygıyla eğilerek, duydukları özlemi dile getirdi. Atatürk Odası, gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

 

Marmara Haber