Roman olmak suç mu?

Engelli babası için evlerine engelli tuvaleti yapılması amacıyla Çerkezköy Kaymakamlığı ve Belediye'ye müracaatta bulunduğunu söyleyen Bağlık Mahallesi Yaldız Sokak sakinlerinden Ferdi Demirdöven, â€?

GÜNDEM 9.11.2016 20:11:00 0
Roman olmak suç mu?

Çerkezköy’de, dere yatağı üzerine inşa edilmiş gecekonduların yıkımı için Bağlık Mahallesi Küme Evler Mevkii'ne giden yetkililer, adeta bir insanlık dramı ile karşı karşıya kaldı.

 

GEREKİRSE KENDİ ELLERİMLE YIKARIM

 

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Fen şleri Müdürlüğü ekipleri, Bağlık Mahallesi Yaldız Sokak’ta dere yatağı üzerinde bulunan gecekonduları yıkmak için geniş güvenlik önlemleri altında bölgeye geldi. Bu sırada Yaldız Sokak sakinlerinden Ferdi Demirdöven, yıı işlemleri için gelen yetkililerden, engelli babası için yardım istedi. Babası Engin Demirdöven'in yürüme engelli olduğunu kaydeden Ferdi Demirdöven, “Biz burada kıt kanaat yaşıyoruz. Bu evde engelli bir insan yaşıyor. Ben de biliyorum bu kaçak yapıların yıkılması gerektiğini. Fakat, sabıkalı olduğum için bana iş vermiyorlar. Belediye bana iş bulsun, gerekirse ben kendi ellerimle yıkarım evimi” dedi.

 

BABAM TUVALET İHTİYACINI POŞETLE GİDERİYOR

 

Engelli babası için evlerine engelli tuvaleti yapılması amacıyla Çerkezköy Kaymakamlığı ve belediyeye müracaat ettiğini fakat taleplerine karşılık bulamadıklarını sözlerine ekleyen Ferdi Demirdöven, “Bize yapacak bir şeyleri olmadığını söylediler. Engelli tuvaleti olmadığı için babam tuvalet ihtiyacını poşetler ile gideriyor. İş istiyoruz, iş veren kimse yok. Bu memlekette Roman olmak suç mu? Neden bizleri görmezden geliyorlar? Biz bu koşullar altında yaşamayı istemedik. Defalarca yardım talebinde bulunmamıza rağmen sesimizi duyan olmadı. Babam tuvalet ihtiyacını poşetlerle gideriyor. Bu insanlığa sığar mı?" diye isyan etti.

 

Haber / Celal KARAKURT