TRAMDED ile gelecek daha parlak

Kısa bir süre önce kurulan Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği önceki akşam Pasha Hotel'de düzenlediği tanışma yemeğinde meslek mensupları ile buluştu. TRAMDED Yönetim Kurulu Ba

GÜNDEM 9.11.2016 20:08:00 0
TRAMDED ile gelecek daha parlak

YOĞUN KATILIM OLDU

 

TRAMDED tanıtım gecesine Tekirdağ Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Eski Başkanı Şerafettin Kurt başta olmak üzere TRAMDED Başkanı Rüstem Tuna ve yönetim kurulu, Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Çorlu, Tekirdağ, Lüleburgaz, Muratlı, Malkara olmak üzere birçok ilçeden derneğe üye olan yaklaşık 150 Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir ve stajyerler katıldı. Stajyerlerin katılımına ve dernek içindeki var oluşlarına özellikle vurgu yapıldı.

 

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ

 

Düzenlenen tanışma yemeğinde TRAMDED Başkan Yardımcısı Sevim Boncuk açılış konuşmasını yaptı. Boncuk konuşmasında, tanışma yemeğinde meslektaşları ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sektörde daha iyi yerlere gelebilmeleri için birlik ve beraberlik olgusuna duyulan ihtiyaçtan bahsetti. Mesleklerinin, devlet ile halk arasında bir köprü teşkil ettiğinin altını çizen Boncuk, Serbest Muhasebeciler ile Mali Müşavirleri bir çatı altında toplayarak, Trakya Bölgesi’nde güçlenip; çalışmalarını sürdürmek istediklerini dile getirdi.

 

TRAMDED İLE GELECEKLERİ PARLAK OLACAK

 

Sevim Boncuk'un ardından kürsüye gelerek kısa bir konuşma gerçekleştiren TRAMDED Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Tuna, dernek çatısı altında biraraya gelen meslek mensuplarının daha başarılı olacağına vurgu yaptı. Tuna, "Umut içinde bu mesleğe başlamış meslektaşlarımızın TRAMDED ile gelecekleri daha parlak olacak. Bu ilk tanıtım toplantımıza katılarak bizleri onurlandırdınız. Ben Çerkezköy’de mesleğe başladığım yıllarda o zaman burada 12. Mali Müşavirdim. Bu gün Çerkezköy, Kapaklı, Saray ilçelerinde toplam 150 Mali Müşavir hizmet veriyor. Kurumsal çerçeve altında meslektaşlarımızı, meslek grubu altında toplamak için odayı kurduk. Kurucu üyelerimizle birlikte derneğimizin bu günlere gelmesini sağladık" ifadelerini kullandı.

 

EŞİT MESAFEDE HİZMET VERECEĞİZ

 

Rüstem Tuna'nın ardından TRAMDED Başkan Yardımcısı Fatih Sarıca yaptığı konuşmada, Serbest Muhasebeciliğin eski Mısır tarihine kadar dayandığını, köprü vazifesi gören bir meslek olduğunu ifade ederek, “Üyelerimize dernek çalışmaları olmak üzere eğitimlerin verilmesinin yanı sıra, düzenlenecek etkinlikler  ve çıkan yasalar hakkında anında bilgilendirmeler yapılacak. Ayni zamanda TRAMDED olarak tüm meslektaşlarımıza da eşit mesafede bulunarak hizmet verilecek" şeklinde konuştu.

 

BİRÇOK MÜKELLEFİMİZİ KAYBETTİK

 

Düzenlenen tanışma yemeğinde son konuşmayı Tekirdağ Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası eski Başkanı Şerafettin Kurt yaptı. Kurt konuşmasında, yeni kurulan derneğin Trakya Bölgesi’ne hayırlı olmasını diledi. Dernek kurmanın zor bir faaliyet olduğunu belirten Kurt, "Daha önce başkanlığını yaptığım Tekirdağ Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın kurulma çalışmaları neticesinde dernek kuruluşlarının ne kadar zor olduğunu gördüm. Bu tür dernekler kurulurken doğal olarak bir takım engellerle karşılaşıyorsunuz. Dernekler çok önemli kuruluşlardır. Odaları ayakta tutanda derneklerdir. Bu derneğin ileride daha büyük bir dernek olmasını diliyorum. Çok zor bir meslek icra ediyoruz ve çoğu zaman emeklerimizin karşılığını alamıyoruz. Ülkemizde son dönemde cereyan eden vakalar nedeniyle birçok mükellefimizi kaybettik ve bu da bizim işlerimize yansıyor. Umarım terör denen illetten bir an evvel kurtuluruz” diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT