Tarihi karar

Edirne Belediyesi, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda tarihi bir karara imza attı. Edirne'nin alt yapı sorunu çözecek olan 4 proje için İller Bankası'ndan kredi kullanılması oy birliğiy

GÜNDEM 9.11.2016 19:57:00 0
Tarihi karar

İLLER BANKASI’NDAN KREDİ KULLANILACAK

 

Edirne Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Başkanlığı’nda Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 9 gündem içi 9 gündem dışı olmak üzere 18 maddenin karara bağlandığı mecliste üyeler Edirne’nin geleceğini yakından ilgilendiren tarihi bir karara imza attılar. Belediye Meclis Üyeleri, projeleri tamamlanarak ihale aşamasına gelen 4 proje için İller Bankası’ndan kredi kullanılması konusunu oy birliğiyle onayladılar. Konuyla ilgili açıklama yapan Recep Gürkan, “Edirne’nin çağdaşlaşma yolundaki en büyük engel olan altyapı sorunlarına 4 önemli proje ile son veriyoruz” dedi.

 

ŞU AN TARİHİ BİR KARARA İMZA ATIYORUZ

 

Bir kısmı 1934 yılından kalan su şebekesini, 590 bin metre İçme Suyu Şebekesi Projesiyle yenileyeceklerini söyleyen Gürkan, “Şu anda ihale aşamasında olan bu projeyle Edirne’nin 50 yıllık su ihtiyacını karışlamayı planlıyor ve Edirne Halkı’na daha sağlıklı içme suyu kazandırıyoruz. Ekonomik ömrünü tamamlamış olan kanalizasyonu; 467 bin metre kanalizasyon projesiyle yeniliyoruz. Mevcut kanalizasyon ve yağmur suyu toplama kanallarında yaşanan sıkıntıları bu proje ile ortadan kaldırıyoruz.  Bu projelerle birlikte 29 bin metre yağmur suyu toplama kanalı ve 64 bin metre kare atık su arıtma tesisi projelerinin tümünü birden yaparak, kentimizin en önemli ihtiyacına cevap vereceğiz. 2,5 yıl gibi kısa bir sürede bu projeleri hazırlamak ve bunları hayata geçirmek için bugün burada aldığımız kararlar da çok önemli. Şu an tarihi bir karara imza atıyoruz.  Hepinize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Marmara Haber