TRAKYAKA'dan tanıtım atağı

Trakya Kalkınma Ajansı ulusal ve uluslararası platformda Trakya Bölgesi'nin tarihi, turistik, kültürel ve gastronomi değerlerini tanıtmaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atina Kültür ve TanÄ?

GÜNDEM 9.11.2016 19:56:00 0
TRAKYAKA

İLETİŞİM KANALLARIMIZI AÇIK TUTMALIYIZ

 

Bölge tanıtım gezisinin ilk gününde Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt ve TURSAB Trakya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Çebi’nin de katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşma yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Tarihsel, sosyal ve kültürel bağlarımız uzun yıllara dayanıyor. Bu bağları devam ettirmek bizim elimizde. Birbirimizi daha çok ziyaret edersek, karşılıklı iletişim kanallarımızı açık tutarsak bunu başarabiliriz. Bunu başarmada iseturizm çok önemli bir öğe. Bu tanıtım gezisinde de bölgemizin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini sizlere anlatacağız. Bölgemizin tanıtımı için faydalı bir gezi olacağına inanıyorum” dedi.

 

FEST İN TRAKYA ANLATILDI

 

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı ve TURSAB Trakya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Çebi de misafirleri selamladı ve bölgemizin tanıtımına yapacakları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür etti. Toplantının devamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Trakya Bağ Rotası Projesi tanıtıldı ve 2017 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yapılacak “Fest in Trakya” Projesi ile ilgili detaylar anlatıldı.

 

YÖRESEL LEZZETLERİN TADINA BAKTILAR

 

Trakya tanıtım gezisinin ikinci gününde Selanik ve Atina’dan gelen ulusal basın temsilcileri Edirne’yi gezdi. Serhat şehrinin tarihinden çok etkilenen misafirler, hem Edirne’ye özgü tava ciğeri, badem ezmesi, kurabiye gibi lezzetleri denedi hem de bunların yapılışlarını ilgiyle izledi. Programın son günü ise Trakya Bağ Rotası ve Tekirdağ il merkezi Yunanlı gazetecilere tanıtıldı. Gazeteciler, tanıtım gezisinin çok faydalı olduğunu dile getirdi.

 

Marmara Haber