Biz şimdi ne yapacağız?

AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, arazilerini kat karşılığı verdikleri müteahhit tarafınan dolandırıldıklarını iddia eden aileleri ziyaret etti. Müteahhit tarafından dolandırıldıklarÄ

GÜNDEM 7.11.2016 21:31:00 0
Biz şimdi ne yapacağız?

EVLERİMİZ 1 AY İÇİNDE SATIŞA ÇIKARILACAK

 

2010-2011 yılları arasında Fevzipaşa Mahallesi’ndeki arsalarını kat karşılığı müteahhit firmaya verdiklerini belirten vatandaşlar, “Sözleşme gereği dairelerimizi 3 yıl içinde yani 2014 yılında almamız gerekiyordu. Fakat müteahhit firma, süre dolduktan sonra bizleri türlü bahanelerle yaklaşık 2 yıl oyaladı. Dairelerimizi ancak 2015 yılı sonunda teslim alabildik. Aramızda kura çekimi yaptık. Tapu için müracaat ettiğimizde dairelerin ipotekli olduğunu ve tapularının da başkalarının üzerine olduğunu öğrendik. Müteahhit bu kez de ‘Halledeceğim’ diyerek bizleri oyalamaya başladı. Bankalar dairelerimize değer biçti ve 1 ay içinde satışa çıkarılacağını belirtti” dedi.

 

TERLİK ATAN ANNEYE 5 YIL, DOLANDIRICI MÜTEAHHİDE BİR ŞEY YOK

 

Müteahhit tarafından dolandırıldıklarını ve mağdur edildiklerini belirten vatandaşlar, “Evlerimiz satışa çıkıyor. Kimse yüzümüze bakmıyor. Biz şimdi ne yapacağız? Avukat tutuyoruz, o da bir şey yapamayacağını belirterek topu savcıya atıyor. Bir annenin çocuğna terlik attığı için 5 yılla yargılandığı ülkemizde Bunca aileyi dolandıran müteaahhide bir şey yapılamıyor. 14 aile mağdur durumdayız” ifadelerini kullandı. 

 

İNŞALLAH SORUNUNUZU ÇÖZEBİLİRİZ

 

Dolandırıldıklarını iddia eden aileleri tek tek dinleyen AK Partili Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, “Avukatlarınıza verdiğiniz tüm belgelerin fotokopisini bana ulaştırın. Cuma günü saat 11.00’da avukatlarınızın da katılacağı bir görüşme ayarlayalım ve neler yapabileceğmize bakalım. Ben de bu arada konuyu Ankara’da Adalet Komisyonu’ndaki arkadaşlarımızla görüşeyim. Kanunlarda eksiklikler olabilir. İnşallah sorununuzu çözebiliriz” diye konuştu. Vatandaşlar da ilgi ve alakasından dolayı Ayşe Doğan’a teşekkür etti.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ