İşveren Buluşmaları'na yoğun ilgi

Çetin Akademi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 3 üncüsü düzenlenen "İşveren Buluşmaları" programına 200'ün üzerinde işveren, insan kaynakları yöneticisi, muhasebeci, iÅ?

GÜNDEM 7.11.2016 21:24:00 0
İşveren Buluşmaları

PERSONEL BELGELENDİRME YETKİSİ SAHİBİ TEK KURULUŞUZ

 

ÇSGB Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu ve İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı Avukat Cüneyt Alihan Danar’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerin açılış konuşmasını Çetin Akademi Kurucusu Özber Çetin gerçekleştirdi. 2013 yılında kurulan Çetin Akademi’nin Trakya Bölgesi’nin sanayici, işverenleri ve çalışanları için faydalı eğitimler ve faaliyetler yapmaya devam ettiğini kaydeden Çetin, “Çetin Akademi Trakya’nın 4 Bakanlık onaylı tek kurumu olmasının yanında TURKAK 17024 Personel Belgelendirme yetkisi sahibi tek kuruluşudur. Çetin akademi iş sağlığı güvenliği alanında yürüttüğü uzmanlık eğitimleri ile birçok meslektaşımızın iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli belgesi almasına katkı sağlamıştır” dedi.

 

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

 

Özber Çetin şöyle devam etti: “Tüm Trakya bölgesinde 500’ ün üzerinde firmaya profesyonel anlamda ortak sağlık ve güvenlik birimi hizmeti veren kurumumuz, mesleki eğitim, ilk yardım eğitimi, özel istihdam bürosu gibi işletmelerimizin ihtiyacı olan birçok faaliyeti bünyesinde bulundurmaktadır. Hem sorumluluğunda ki işletmelere hem de çalışanlarına verdiği değer ile bölgede örnek bir işletme olmak için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

 

İŞ KAZALARINDAN ÖRNEKLER GÖSTERDİ

 

Özber Çetin’in konuşmasının ardından sunumlara geçildi. ÇSGB Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu çalışma hayatında güncel mevzuatlar ile işverenlerin, İSG ve İK Profesyonellerinin Hukuki ve zezai sorumluluklarını anlattı. İinciroğlu, iş kazası ve meslek hastalıklarında işverenin sorumluluğu konusunu anlatırken meydana gelen iş kazalarından örnekler göstererek, yargıtay kararları ve tazminatlar hakkında önemli bilgiler verdi. İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı Avukat Cüneyt Alihan Danar ise işe alım sürecinden başlayarak, ayrımcılık ve kişisel verilerin korunması konularındaki yeni mevzuat hakkında bilgilerini paylaştı. Bu yıl Nisan ayında yayımlanan “Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu” ve yine bu yıl Mart ayında yayımlanan “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” nun ilgili maddeleri üzerinde durarak katılımcılara çeşitli örneklerle işe alım sürecindeki değişiklikleri anlattı.

 

Marmara Haber