Türkiye'nin kanayan yarası İş Kazası

Hemen her gün iş kazalarından onlarca kişinin hayatını kaybettiği ülkemizde, maalesef iş sağlığı ve iş güvenliği konusuna gereken önem hala verilmiyor. Öyle ki Çerkezköy OSB'de önceki

GÜNDEM 7.11.2016 21:15:00 0
Türkiye

10 AYDA BİN 596 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Adeta Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen iş kazalarında meydana gelen ölümler 2016 yılında devam ediyor. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) verilerine göre Ekim ayında en az 165 işçi iş kazaları dolayısıyla yaşama veda etti. 2016’nın ilk 10 ayında ise en az bin 596 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. İstatistiki verilere göre Türkiye ölümlü iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer aldı.

 

İŞ GÜVENLİĞİ KURALLARINA UYMAK GEREKİYOR

 

İş kazaları ile ilgili 7 bin 697 haber yapıldığı tespit edildi. Yıl boyunca yapılan haberlerde en çok ölüme yol açan kazaların inşaat sektöründe olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, “İş kazalarında ölüme yol açan etkenleri ortadan kaldırmak için işveren, çalışan ve toplum ekseninde halkın bilinçlenmesi, iş güvenliği kurallarına şüphesiz uyması gerekmektedir” dedi. Yıl boyunca, iş güvenliği konulu sadece 435 haber yapıldığı tespit edildi.

 

Marmara Haber