Fiyatlar düştü

Sarıkanat ve Çinekop'ta yaşanan bolluk tezgahlardaki fiyatlara yansıdı, vatandaş balıkçı tezgahlarının önünde sıraya girdi. Bu yıl Marmara Denizi'nde yaşanan bolluk nedeniyle Çerkezköylüler ucuza

GÜNDEM 6.11.2016 19:30:00 0
Fiyatlar düştü

VATANDAŞ TEZGAHLARA AKIN ETTİ

 

Çinekop balığının göç noktası olan Marmara Denizi'nde göç yoluna oltalarını atan balıkçılar vatandaşın yüzünü güldürdü. Bir süredir fiyatı kırmızı et ile yarışan Sarıkanat'ın fiyatı düştü ve geçtiğimiz hafta 40 TL'den alıcısıyla buluşurken, dün itibariyle yaşanan bolluk nedeniyle fiyatlar 25 TL'yi gördü. Sarıkanat'ın bir küçüğü olan Çinekop ise 30 TL'den 15 TL'ye düştü vatandaş tezgahlarda adeta sıraya girdi.

 

İNANILMAZ ÖLÇÜDE BOLLUK VAR

 

Marmara Denizi'nde yaşanan bolluk sonrası fiyatı düşen Sarıkanat ve Çinekop'a vatandaşın yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Yaşar Balıkçılık yetkilisi Emin Ayaş, "Deniz suyunun soğuması ile birlikte Çinekop ve Sarıkanat İstanbul Boğazı üzerinden göç etmeye başladı. Balıkçıların ağ ve oltalarına şu sıralar Çinekop ve Sarıkanat takılıyor ve gerçekten inanılmaz ölçüde bol miktarda var diyebiliriz. Vatandaşımız da fiyatların düşmesi ile birlikte yoğun bir ilgi gösterdi. Umarım bolluk uzun bir süre daha devam eder" dedi.

 

ÇOK MUTLUYUZ

 

Kıyıköy Balıkçısı Cafer Yıldırım ise yaşanan bolluğun tezgahlara yansımasından dolayı son derece memnun olduklarını, vatandaşa uygun fiyata balık verebildikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, "Fiyatlar son derece uygun. Boğaz'dan geçen balık, esnafın ve vatandaşın yüzünü güldürdü. Bu yıl yaşanan bolluk nedeniyle çok mutluyuz. Kültür balığı fiyatlarında herhangi bir düşüş henüz gözlenmezken, Çinekop, Sarıkanat ve Hamsi'nin fiyatı tezgahları hareketlendirdi. Çinekop, Palamut'u yediği için; Palamut fiyatında ufak bir miktarda artış gözleniyor çünkü Palamut balığı, Çinekop'u görünce kaçıyor" dedi. 

 

Haber / Celal KARAKURT