Elektrik zayiatı azalacak

Edirne Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü Tm3 Kanalizasyon Pompa Terfi Merkezi'nde eskiyen celkvalf vanaları yeni sistem toplu celkvalf vanalarıyla değiştirildi. Merkezdeki tıkanıkları önleyecek olan yeni si

GÜNDEM 6.11.2016 19:02:00 0
Elektrik zayiatı azalacak

VANALAR DEĞİŞTİRİLİYOR

 

Edirne Belediyesi tarafından 8 yıl önce yapılan Edirne Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü Tm3 Kanalizasyon Pompa Terfi Merkezi’nde bulunan çamparalı sistem celkvalf vanalar, son sistem toplu celkvalf vanalar ile değiştiriliyor. Motorların daha güçlü çalışmasını sağlayacak, çalışan personel için daha pratik ve modern sistemler geliştirildiğini anlatan Edirne Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü yetkilileri, atık maddelerin eski sistem vanaların tıkanmasına neden olduğunu söyledi.

 

TAM PERFORMANS ALACAK

 

Bu nedenle toplu celkvalf vanalarına geçtiklerini ifade eden yetkililer, “Yeni vanalar su geldiğinde yukarı kalkıyor ve 400’lük borulardan suyun hepsi geçmesini sağlıyor. Eski vanalarda borudan su geçme oranı yarı yarıya azalıyor. Elektrik zayiatı artıyor, motorlar zorlanıyor, sistem arızalanıyordu. Yeni vanalar 400’lük çapın 400’ü de kullanılacak ve tam performans alacak” dediler. 

 

Marmara Haber