Kızılay ayrım yapmaz

Lüleburgaz'da Türk Kızılayı Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte konuşan Türk Kızılayı Lüleburgaz Şube Başkanı İsmail Arkın, "Kızılay yardımlarÄ

GÜNDEM 4.11.2016 19:55:00 0
Kızılay ayrım yapmaz

KADIN KOROSU KONSER VERDİ

 

İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Kongre Meydanında düzenlenen etkinliğe Kaymakam Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, TPAO Trakya Bölge Müdürü Murat Hacıhaliloğlu ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Mustafa Kaya, etkinlik alanında kan bağışında bulundu. Etkinlikte 2 bin kişilik çay, çorba, lokma ve ayran ikramı gerçekleştirildi. Yerel Şair Bektaş Yavuz’un ‘Kızılay’ isimli şiirini okudu. Ertuğrul köyü kadınlarından oluşan Kadın Korosu, Şef Şükran Akdeniz eşliğinde konser verdi. Arif Kemal Buhara “Türk Kızılayı Haftası Kutlu osun” yazılı pankartla tandem uçuşu yaparak havada dolaştı.

 

KIZILAY DAHA SAĞLIKLI BİREYLER OLMAMIZI SAĞLIYOR

 

Etkinlikte konuşan Kaymakam Mustafa Kaya,“Kızılay ülkemizin en büyük kan tedarikçisi. Özellikle 2005’ten bu yana ülkenin kan ihtiyacının yaklaşık yüzde yirmisi kadar bir kısmı Kızılay tarafından karşılanıyordu. 2005’teki kampanyayla birlikte her geçen sene arttırılarak devam ediliyor. Şu anda yüzde 85 civarında. Kan vererek sağlığımız, kendimiz için de daha iyi bir şey yapıyoruz, daha sağlıklı bireyler olmamızı sağlıyor” dedi. TEK Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından klasik müzik dinletisinin ardından Lüleburgaz Kültür ve Sanat Derneği Korosu da Şef İnci Dalca yönetiminde konser verdi.

 

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

 

Etkinlik alanını ziyaret eden öğrencilere Kızılay hakkında bilgiler verildi. Türk Kızılayı Lüleburgaz Şube Başkanı İsmail Arkın, “‘29 Ekim – 4 Kasım tarihleri Kızılay Haftası olması sebebiyle Kongre Meydanında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Etkinliklerde ücretsiz olarak ikramlarımız gerçekleşiyor. Vatandaşlarımızın ilgisi gerçekten çok güzel. Kızılay yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmaz. Yardıma muhtaç tüm insanlara, elinden geldiğince ve imkanlar çerçevesinde yardıma koşar. Etkinlikte yer alan ve destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Marmara Haber