Hedef 1 milyar 300 milyon TL

Antalya'nın Side ilçesinde Merkez Birliği ve ESKOM işbirliğiyle düzenlenen eğitim semineri sonrası ilçeye dönen Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, "Top

GÜNDEM 3.11.2016 20:22:00 0
Hedef 1 milyar 300 milyon TL

KREDİ LİMİTİ STANDART OLACAK

 

Antalya Side’de Sueno Hotel’de düzenlenen seminerin toplam 3 gün sürdüğünü kaydeden Muzaffer Yaztepe, “Başkanlar seminerine toplam 900 Kerdi Kefalet Kooperatifi Başkanı ile birlikte Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi, Birlik Genel Başkanımız Abdul Kadir Akgül, Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenoğlu ve bini aşkın davetli katıldı. Merkez Birliği Genel Başkanı Abdul Kadir Akgül’ün, kooperatiflerin işleyişlerinin daha iyi olması yönünde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiğini kaydeden Yaztepe, “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri ortaklarına verilen kredilerin iyileştirmesi için de detaylı bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Kooperatiflerinin gruplandırılması ve tüm kooperatiflerde kredi limitinin standart olarak 150 bin TL olması için de çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

 

BAŞKANLAR TOPLANTISI GERÇEKTEN FAYDALI OLDU

 

Yaztepe, “Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da esnafın daha iyi yerlere gelmesi için elllerinden geleni yapacakların kaydetti. 2016 yılında esnaf ve sanatkarlara 700 milyon TL sübvansiyon verildi. Daha sonra bu rakam 200 milyon TL daha arttırılarak 900 milyon TL oldu. 2017 yılında hedef 1 milyar 300 Milyon TL. Bu sayede esnaf ve sanatkarlar rahat bir nefes alacak. Başkanlar toplantısı gerçekten faydalı oldu. Yeni yılda tüm kooperatiflerde gruplar kaldırılacak. Hepsinde kredi limiti 150 bin TL olacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ