Dedesini isyan ettirdi

Çerkezköy'de laptop hırsızlığı yaptığı iddiasıyla yakalanan 16 yaşındaki S.Y.'nin dedesi, torununun olaylarından bıktıklarını belirterek, "İnsan içine çıkacak yüzÃ?

GÜNDEM 2.11.2016 23:03:00 0
Dedesini isyan ettirdi

EVE CAMDAN GİRDİLER

 

Çerkezköy’de İstasyon Mahallesi Mehmetçik Sokak üzerinde bir ikamette dün saat 15.00 sularında meydana gelen hırsızlık olayının faili yaklaşık, olayın üstünden 1 saat geçmeden İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. İddiaya göre 16 yaşındaki S.Y., arkadaşı H.M. ile birlikte bir dönem aynı okulda okuduğu ve aynı mahallede yaşadığı arkadaşının evine açık olan pencereden girdi. Evde kimsenin olmadığını fark eden şüpheliler koltuk üzerinde bulunan laptopu çalıp eve girdikleri camdan çıkarak kaçmaya başladı.

 

DEDE İSYAN ETTİ

 

İki kafadar ellerinde çaldıkları laptop ile kaçmaya çalışırken, mahalle sakinleri tarafından fark edildi. Ev sahipleri eve geri döndüklerinde koltuk üzerinde bulunan laptoplarının çalındığını fark ederek durumu Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çevrede yaptıkları araştırmalar neticesinde hırsızlık olayını gerçekleştiren S.Y. ile arkadaşı H.M.’nin kimliklerini tespit etti. S.Y.’nin yaşadığı eve giden ekiplere kapıyı S.Y.’nin dedesi Abdurrahman Y. açtı. Torununun evde olmadığını söyleyen dede Abdurrahman Y., S.Y.’nin hırsızlıktan arandığını öğrenince isyan etti.

 

İNSANLARIN YÜZÜNE BAKAMIYORUZ

 

60 yaşındaki Abdurrahman Y., “Torunumuz yüzünden artık insan içine çıkamaz olduk. Utancımızdan insanların yüzüne bakamıyoruz. Masrafı her ne kadarsa ben ödemeye razıyım, ne olur yeter ki bu çocuğu cezaevine gönderin” diye dert yandı. Anne ve babası ayrı olduğu öğrenilen S.Y.’nin 8. sınıftan sonra okulu bıraktığı ve Çocuk Büro’da birçok suç kaydının bulunduğu tespit edildi. S.Y., çaldığı laptopu yaklaşık bir saat sonra Özcan Sokak üzerinde bulunan bir bilgisayarcıya satmak istediği sırada yakayı ele verdi. Laptopu satmak isteyen S.Y.’nin durumundan şüphelenen işletme sahibi gizli bir şekilde polise haber verdi. İş yerine gelen polis şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 16 yaşındaki S.Y., daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğine teslim edilirken; polis her yerde olayın diğer şüphelisini arıyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Haber / Gökhan TEKER