Borsa Araştırma Laboratuvarı'na Kavuştu

Uzunköprü Ticaret Borsası'nın 2015 Küçük Ölçekli Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Ürün Araştırma Laboratuvarı ve Mobil Ürün Satış Programı" düzenlenen tör

GÜNDEM 2.11.2016 22:49:00 0
Borsa Araştırma Laboratuvarı

BÜYÜK BİR EKSİKLİK GİDEİRLDİ

 

Açılış törenine Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı ve Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Uzunköprü Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslan, Uzunköprü Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Gür, borsa üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, açılışı yapılan araştırma laboratuvarı ile bölgedeki büyük bir eksikliğin kapatıldığına dikkat çekti.

 

SİZLERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Borsaların donanımı ve personel kalitesi arttıkça gücünün de arttığını söyleyen Şahin, “Bu laboratuvar Uzunköprü Borsası’nın işlem hızını ve mal alım kapasitesini artıracak, ürün kalitesinin üst düzeye ulaşmasında önemli rol oynayacak. Kurumumuz Trakya’nın üretim altyapısına destek verirken bölgemizde üretilen ürünlerin tanıtımında da görev almaktadır. Son olarak geçen hafta Antalya’da yapılan YÖREX Fuarı’nda Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli olarak bir stantta yer aldık. Firmalarımız oldukça başarılı bir fuar geçirdi ve yeni satış-ortaklık bağlantıları kurdular. Siz üretirken bizler de sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Bu projenin hazırlanmasından tamamlanmasına emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

 

PROJENİN 369 BİN 770 TL’Sİ TRAKYAKA TARAFINDAN KARŞILANDI

 

Projenin 569 bin 522 TL’ye mal olduğunu kaydeden Mahmut Şahin, “Araştırma Laboratuvarı 35 metrekarelik bir alandan 135 metrekareye çıkarılarak yenilendi. Modern ölçüm cihazları ve barkod sistemi ile kapasitesi artırıldı. Laboratuvar personelinin akreditasyon eğitimleri ile teknik kapasiteleri geliştirildi. Ayrıca Araştırma Laboratuvarı için ISO 17025 laboratuvar akreditasyon sertifikasına başvurularak, laboratuvarın AB standartlarında bir ürün tahlil laboratuvarı haline gelmesi için ilk adım atıldı. Üyeler için oluşturulan mobil ürün satış programı ile borsadan ürün almak isteyen kişilerin ulaşabilecekleri mobil satış ağı oluşturuldu ve borsanın satış potansiyeli yüzde 20 artırıldı. Toplam 18 ay süren projenin 369 bin 770 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı” dedi.

 

Marmara Haber