O isimler Adliye'de

FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında 27 Ekim Perşembe günü sabah saatlerinde 5 ilde eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan ve Çorlu KOM ekipleri tarafından 6 gün boyunca gözaltında tutulan 40 zanlı, dÃ

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 2.11.2016 08:08:00 0
O isimler Adliye

Tekirdağ, Çorlu ve Çerkeköy emniyetinde gözaltında bulunan, aralarında ÇESİAD’ın başkanı, genel sekreteri ve bölge koordinatörü E.Ö’nün de yer aldığı isimler, geniş güvenlik önlemleri altında ilçelerdeki emniyet müdürlüklerinden çıkartılarak Çerkezköy Adliyesi’ne getirildiler.

 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA ADLİYEYE GETİRİLDİLER

 

Çerkezköy merkezli yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1. dalga operasyonlarıyla gözaltına alınan ve aralarında işadamı, sanayici ve çok sayıda esnafın bulunduğu zanlılar Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy emniyetlerinden alınarak Çerkezköy Adliyesi'ndeki soruşturma savcısının karşısına çıkarıldılar. FETÖ şüphelileri sağlık kontrollerinin ardından Çorlu KOM ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri altında Çerkezköy Adliyesi’ne getirildi. Adliyeye çıkarılan zanlıların bazılarına kelepçe takılırken, bazılarının kelepçesiz olarak getirilmesi dikkatlerden kaçmadı. Şüphelilerin adliyeye girişleri sırasında adliye önünde bekleyen yakınları ise “Siz suçsuzsunuz” diye bağırdı.

 

SAVCILIK SORGULARI SAATLERCE SÜRDÜ

 

Zanlıların arasında bulunan bazı isimlerin eli kanlı terör örgütü FETÖ'nün kapalı devre haberleşme sistemi Bylock programını kullandığı iddia edildi. 6 araçla geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen FETÖ zanlıları A.A., C.A., H.M.Ö., M.Y., A.Y., C.A., A.Y., K.A., B.Ö., M.A., İ.S.T., C.A., Y.K., A.H.A., B.A., M.S.T., A.A., H.Ş., İ.S., M.T., Y.A., M.B., S.S., İ.H.G, E.Ö., R.A.A., Y.İ,E.P., S.Ö., Y.Y., İ.T., H.A., Y.B., Y.A., L.Y., S.A., Ö.D. ve Ö.K.’nin sorgusu gün boyu sürdü. FETÖ/PDY şüphelilerinin sabah erken saatlerde başlayan savcılık sorguları, gazetemizin baskıya girdiği saat 20.00 sularına kadar devam ediyordu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ