Katı Atık Tesisi'nin yeri değiştiriliyor

Kapaklı Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00'da yapıldı. Toplantıda muhtelif arsaların şahsa satışını içeren 10 madde oy birliği ile kabul edilirken, Kapaklı'nın katı a

GÜNDEM 1.11.2016 18:38:00 0
Katı Atık Tesisi

BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

 

Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığındaki toplantıda ilk olarak Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan ilçenin muhtelif parsellerindeki belediye hisselerinin ortaklarına satışları görüşüldü. Belediye hisselerinin satışı oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde ise Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan İsmetpaşa Mahallesi 60. Sokak No: 4 adresinin içkili yerler krokisine eklenmesi talebi görüşüldü. Gündem maddesi ise oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda daha sonra Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcuların ödüllendirilmesi konusu görüşüldü. Sporcuların ödüllendirilmeleri oy birliği ile kabul edilirken; verilecek ödülün ise Sayıştay tarafından belirlenmesine karar verildi.

 

MANDALI’YA YETKİ VERİLDİ

 

Toplantı, Başkan İrfan Mandalı’nın, TESKİ'nin ilçenin muhtelif alanlarında meydana gelen patlak onarım işlerini Kapaklı Belediyesi'ne havale etmesi için düzenlenen protokol hakkındaki bilgilendirmesi ile sürdü. Konuyla ilgili Başkan Mandalı'ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Böylelikle Kapaklı'da meydana gelen patlak ve onarım işlerini Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yapacak. Toplantı Kapaklı Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesi'ne Bahçeağıl Mahallesi’nde katı atık tesisi yapımı için tahsis ettiği 9 bin 500 metrekarelik alanın değiştirilmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. Bahçeağıl Mahallesi’nin çevresel ve ulaşım faktörleri göz önünde bulundurularak uygun olmayacağı belirtilen toplantıda bahse konu alan yerine Saray'a bağlı Büyükyoncalı Mahallesi’nde 3039 parselde yer alan 34 bin 700 metrekarelik alanın 15 yıllığına Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesi önerisinde bulunuldu. Teklif, mecliste oy birliği ile kabul edildi ve konuyla ilgili Başkan Mandalı'ya yetki verildi. Toplantı, bir önceki oturumda İmar Komisyonu’na sevk edilen konuların görüşülmesi ile sona erdi. Meclisin Kasım ayı 2’nci oturumu ise 3 Kasım Perşembe günü saat 16.00'da gerçekleştirilecek.

 

Haber / Celal KARAKURT