Çağın vebasını meclis gündemine taşıdı

Ülke genelinde ve Tekirdağ'da gençleri ve çocukları etkileyen uyuşturucu konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, â??

GÜNDEM 1.11.2016 18:34:00 0
Çağın vebasını meclis gündemine taşıdı

MADDE BAĞIMLILIĞI 10 YAŞA KADAR İNDİ

 

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığını yazılı soru önergesi veren CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Alkol, madde kullanımı ve bağımlılığık çağımızın en önemli toplumsal sorunlarından biri oldu. Bu sorunun son yıllarda hızla yaygınlaşmaya başladığı aşikardır. Yapılan araştırmalar, ülkemizde madde kullanımı ve bağımlılığının 10 yaşa kadar indiğini gösteriyor” dedi.

 

YETERSİZ KALINDI

 

Anayasa’nın “Devlet, gençleri uyuşturucu maddelerden korumak için gerekli tedbirleri alır” hükmüne vurgu yapan Candan Yüceer, “Buna rağmen TUBİM raporlarına yansıdığı üzere ülkemizde gençler arasında madde kullanımı ve bağımlılığında artış görülmektedir. Uyuşturucu ticaretine ve uyuşturucu maddelerin arzına yönelik çalışmalarda başarılı olunmasına rağmen uyuşturucu maddelerin talebine yönelik çalışmalarda yetersiz kalındığı gözlenmektedir” ifadelerini kullandı.

 

KAÇ KİŞİ HAKKINDA YASAL TAKİBAT YAPILDI

 

Açıklamalarının sonunda Candan Yüceer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “2002-2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle Türkiye genelinde ve Tekirdağ’da kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak,  kabul etmek veya bulundurmak suçlarından kaç kişi hakkında yasal takibat yapılmıştır? Söz konusu kişilerin kaçı mahkemelere sevk edilmiştir? Uyuşturucu ve türevi madde kullanımına bağlı olarak kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir? Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yaş gruplarına dağılımı nedir? Uyuşturucu madde kaçakçılığı, imali ve satışına ilişkin olarak kaç kişi hakkında kovuşturma yapılmıştır? Bu kişilerden kaçı mahkemelere sevk edilmiştir? Yakalanan uyuşturucu madde miktarı nedir?” diye sordu.

 

SORU YĞMURUNA TUTTU

 

Yüceer ayrıca “Tekirdağ’da uyuşturucu satışının engellenmesine ilişkin olarak alınan önlemler nelerdir? Okullarda uyuşturucu kullanımının engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar nelerdir? Uyuşturucu kullanan vatandaşlarımıza ilişkin Tedavi Sonrası Sosyal Uyum programları yürütülmekte midir? Kaç vatandaşımız bu programlardan faydalandırılmıştır? Uyuşturucu kullanımının önlenmesi, risk gruplarının korunması ve uyuşturucu ile mücadelenin tüm boyutlarıyla, eşgüdümlü şekilde yürütülmesine uygun bir kurumsal yapılanmaya gidilmesine ilişkin Bakanlığınızca yapılan bir çalışma mevcut mudur?” sorularının da Bakan Soylu tarafından yanıtlanmasını istedi.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN