Kapaklı'da Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet'in ilanının 93'üncü yıldönümü ve Kapaklı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü ilçede coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet BayramÄ

GÜNDEM 29.10.2016 12:40:00 0
Kapaklı

ÜLKEMİZ 93 YILDIR CUMHURİYETLE YÖNETİLİYOR

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kapaklı’da coşkuyla kutlandı. Kutlama programı İlçe Kaymakamlık binasında Tekirdağ Vali Yardımcısı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ilçe protokolü ile bayramlaşmasıyla başladı. Burada kısa bir konuşma yapan Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik,  “Cumhuriyetimizin 93’üncü kuruluş yıl dönümü ile ilçemizin 94’üncü kurtuluş yıl dönümünü birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemiz 93 yıldır Cumhuriyetle yönetiliyor. Ne mutlu bize ki böyle güzel bir rejim ile yönetiliyoruz. Tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN VE VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

 

Kutlama programına Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Tekin Oruç, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Bayramı ve Kapaklı’nın kurtuluş yıl dönümü kutlamaları Kapaklı Futbol Sahası’nda devam etti. Tören alanı girişinde Belediye Başkanı ile birlikte tüm okulları tek tek selamlayan Ahmet Büyükçelik öğrencilerin ce vatandaşların Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okulların tören alanından geçişleri ile devam etti. Kutlama programının açılış konuşmasını ise İlçe Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik yaptı.

 

ATATÜRK CUMHURİYET IŞIĞINDAN GÜÇ ALDI

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın her şeyini kaybetmiş bir milletin yeniden doğuş zaferi olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Ahmet Büyükçelik, “Bugün Cumhuriyetimizin 93’üncü yıldönümünü kıvançla kutluyoruz. Yüce Türk Milleti huzur dolu huzurlu yarınlar için çalışacak ve Atasının ilkelerine sahip çıkacaktır. Halkın halk tarafından yönetilmesi olan demokrasinin en faydalı meyvesi Cumhuriyettir. Vatanın geleceği için Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş savaşına başlarken Cumhuriyet ışığından güç almıştır. Birliğimizi bozmak için uğraşan terör örgütlerine taviz vermemek için vatanın ve ulusun birliğine her zamankinden daha çok önem vermeliyiz” diye konuştu.

 

15 TEMMUZ KONULU GÖSTERİ DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

 

Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik’in konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Asuman Gür’ün kompozisyonunu okuması ile devam etti. Daha sonra sahne alan Serdar Tunç yönetimindeki minikler halk oyunu ekibinin muhteşem gösterisi, büyük alkış aldı. Program, öğrenciler arası 60 metre, 400 metre bayrak ve kurtuluş koşusu yarışları ile devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program, Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Programda Duygun Özbek yönetimindeki Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencileri tarafından sergilenen ve 15 Temmuz darbe girişimini konu alan gösteri ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Utlama programı, Çerkezköy OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin bayrak finali ile sana erdi.

 

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Selin ÇALIŞKAN

Foto / Celal KARAKURT