Ergene Bozası tescillendi

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'in geleneksel hale getirdiği boza festivali ile birlikte ilçe sınırları dışında marka haline getirdiği Ergene Bozası Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillend

GÜNDEM 27.10.2016 19:21:00 0
Ergene Bozası tescillendi

ERGENE BOZASI 10 YILLIĞINA TESCİLLENDİ

 

Ergene Bozası için girişimlerde bulunan Ergene Belediyesi, Bozasının tescilini Türk Patent Enstitüsü’nden aldı. Ergene Belediyesi’ne teslim edilen belgede “Markaların Korunması Hakkında 556 Sayılı Kanunun Hükmünde Kararnamaye göre 08.10.27 2016 tarihinde itibaren On Yıl müddetle 06/10.27 2016 tarihinde tescil edilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ergene Belediye Başkanı RasimYüksel,  “Boza Tescil Belgesi Ergene’ye hayırlı olsun’dedi.

 

KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ

 

Meşhur Ergene Bozasını korumak ve tanıtmak istediklerini söyleyen Rasim Yüksel, “Festivallerle birlikte kısa sürede marka değeri kazandırdığımız meşhur Ergene Bozası’nın yasal girişimlerimiz ve başvurularımız sonucunda Marka Tescil Belgesini almaktan dolayı mutluyuz. Geleneklerimize ve kültürümüze sahip çıkmak için etkinliklerimizde her türlü festival ve tanıtım alanlarında bozamız yerini almaktadır ve alacaktır. Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan bozamızın ilçemizle özdeşleşmesi ve marka haline gelmesi açısından her yıl düzenlediğimiz boza festivali ve etkinliklerle meşhur bozamızın tanıtımını en iyi şekilde yapma gayreti içindeyiz” dedi.

 

ŞEHİRLERİ ŞEHİR YAPAN MARKALARIDIR

 

Yüksel şöyle devam etti: “Bozamızın ismini daha büyük kitlelere duyurmayı hedefliyoruz. Unutulmamalıdır ki şehirleri şehir yapan kültürü, sosyal yapısı ve markalarıdır. Bozamız marka tescilimizle birlikte Ergene Belediyesi’nin değerlerinden biridir. Göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız çalışmalarla, sosyal belediyecilik anlayışımızla, Ergene’yi adından söz ettireceğimiz ilçe haline getirmeye devam edirmeyi sürdürüyoruz.”

 

Haber / Selin Çalışkan