Trakya'nın en iyisi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şehrin 60 yıllık vahşi depolamaya son verecek olan Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri'nin Trakya'nın en iyi tesisi olacağını söyledi.

GÜNDEM 26.10.2016 21:25:00 0
Trakya

ÇÖP DÖKMEYE HAZIRIZ

 

Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Katı Atık Yönetim Birliği’nin Ekim Ayı Olağan Meclisi toplantısında 12 madde karara bağlandı. Edirne’de 60 yıllık vahşi depolamaya son verecek olan ‘Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri’ hakkında bilgi veren Başkan Gürkan, “Tesisin yapımla ilgili, sözleşmeyle ilgili kısım bitti. Şu anda çöp dökmeye hazırız. İkinci süreç ise bunu EDİKAB olarak biz mi işleteceğiz, yoksa birçok ilde örneği olduğu gibi burasının işletilmesi için ayrı bir ihaleye mi çıkacağız? İlk olarak buna karar vermeliyiz. Birçok örnek var bu konuda, birçok yapılmış farklı çalışma var. Sadece çöp değil, bir tarafıyla enerji üretimi de var. Benim önerim, üretimi ile ilgili bir komisyon kurarak, bunların incelenmesi öneriyorum” diye konuştu.

 

ATIKLAR 12 KATEGORİYE KADAR AYRIŞTIRILIYOR

 

Tesisin Trakya’nın en iyi tesisi olduğunu anlatan Gürkan, “Sadece düzenli depolama tesisi değil; bu düzenli depolamadan kaynaklanan sızıntı suları arıtarak, doğada kullanılacak bir arıtmamız var. Çöple birlikte toplanan ambalaj atıklarını 12 kategoriye kadar ayrıştırarak, geri dönüşüme döndürüleceği ayrıştırma ünitemiz var. Çöpün içerisindeki organik çöpü ayrıştırarak, doğal gübre elde edeceğimiz 2 bin 400 metrekare kapalı alanıyla kompost üretim tesisi var. Orada oluşabilecek yangınlara karşı su depomuz var. Tıbbi atığı da oraya aktarma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

Marmara Haber