Gülerçin öğrencilerinin Ankara çıkarması

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji yönetimi, Yabancı Diller Bölümü öğrencilerini Ankara'ya gönderdi.

GÜNDEM 25.10.2016 20:28:00 0
Gülerçin öğrencilerinin Ankara çıkarması

ANITKABİR’İ KARIŞ KARIŞ GEZDİLER

 

Ankara gezilerine Başkent Öğretmen Evi’nde kahvaltı yaparak başlayan Gülerçin Koleji Yabancı Diller Bölümü öğrencileri, daha sonra Anıtkabir’e geçti. Gezi hakkında bilgi veren okul yönetmi, “Öğrencilerimiz Ankara gezisinde yıllardır özlemini duyduğumuz, başarılarıyla övündüğümüz, bize bu cennet vatanı bıraktığı için sonsuz minnettar olduğumuz Ata’mızın huzuruna çıktı. Taner Yiğit Topçu adlı öğrencimiz, okuduğu mektubunda Atatürk’ü ne kadar özlediğimizi ifade etti. Öğrencilerimiz çiçeklerini bırakıp selamlarıını iletip dualarını ettikten sonra,  Atatürk hakkında daha çok bilgi edinmek için Anıtkabir’i karış karış gezdi” dedi.

 

SON DURAK GENÇLİK PARKI

 

Gülerçin Koleji öğrencileri daha sonra Türkiye için önemli bir yere sahip olan, bağımsızlığımızın simgesi 1. ve 2. Türkiye Büyük Millet Meclislerini ziyaret etti. Öğrenciler daha sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e geçici kabir olarak ayrılan, Kurtuluş Savaşı'nda cuma namazlarının kılındığı eski adı Namazgâh Tepesi olan yerde kurulmuş, önceleri Arkeoloji Müzesi olarak kullanılması düşünülmüş, sonra Resim Heykel Müzesi olmasına karar verilmiş olan Etnografya Müzesi’ni ziyaret etti. Gülerçin öğrencileri, Ankara gezisi sonrasında Gençlik Parkı’nda biraz dinlenip dönüş yoluna koyuldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ