Çerkezköylü müteahhidin Atatürk sevgisi

Kırklareli Belediyesi tarafından şehirde yapılmak istenen "Atatürk'ün Selanik'teki Evi" projesi geçtiğimiz aylarda meclisten geçti. Çerkezköylü müteahhit meclis tarafından onaylanan projeyi karşÄ?

GÜNDEM 24.10.2016 20:12:00 0
Çerkezköylü müteahhidin Atatürk sevgisi

SELANİK'TEKİ EVİN BİRE BİR KOPYASINI PROJELENDİRDİK

 

Çerkezköy'de birçok bina yapan Ataser İnşaat sahibi Mustafa Ferit Atasever, Kırklareli’ndeki projelerinin yanı sıra belediyenin böylesine anlamlı bir eseri şehre kazandırma gayretine kayıtsız kalamadığını belirterek, “Kırklareli Belediyesi’nin bu anlamlı projesini duyunca bütün yapım masrafını üstlendim. Akabinde çalışmalara başladık. Atatürk'ün Selanik'teki evinin bire bir kopyasını projelendirdik ve yapımına başladık. Atatürk Evi temel kazı çalışmaları Atasever İnşaat tarafından geçtiğimiz gün başladı. Kırklareli’ne kazandırılacak bu projenin şimdiden tüm Kırklareli halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

ATATÜRK ADINA NE YAPSAK AZDIR

 

Başta Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu olmak üzere bölge halkının gayretlerini takdirle karşıladığını belirten Mustafa Ferit Atasever, “Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına ne yapsak azdır. Başkanımın bu gayretini görmezlikten gelemezdik. Gerek başkan gerekse Kırklareli halkı her türlü olumsuzluğa rağmen bu projeyi Kırklareli’ne kazandırmak istedi. Ben de uzun yıllardan beri Çerkezköy'de, Edirne’de, Tekirdağ'da ve Kırklareli’nde çeşitli işler yapan ve bu bölgeden para kazanan bir mütahit olarak böylesine güzel bir kalıcı eserde yer almaktan ailem ve şahsım adına memnuniyet duydum” diye konuştu.

 

KESİMOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR YAZISI

 

Mustafa Ferit Atasever şöyle devam etti: “110 metrekarelik bina üç katlı olarak inşa edilecek. Selanik'teki evin birebir aynısı olacak. Projeyi mimari dokusuna uygun yapabilmek için geçtiğimiz aylarda Selanik’e giderek yerinde inceledim. Bütün görsellerini en ince detaylarına kadar fotoğraflayıp buraya uygulayacağız. 2017 Ocak ayında açılışını yapmayı düşündüğümüz binanın iki katı bitti. Üçüncü katında da kaba inşaatı bitirmek üzereyiz” dedi. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da, inşaat alanında yazdığı teşekkür yazısı ile binanın yapım işini üstlenen Mustafa Ferit Atasever’e teşekkür etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ