Kamulaştırma çalışmaları sürüyor

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Fezipaşa Mahallesi'nde eğitim alanı olarak ayrılan arazinin, kamulaştırma sorunları yüzünden yatırım p

GÜNDEM 21.10.2016 19:40:00 0
Kamulaştırma çalışmaları sürüyor

BİN 30,46 METREKARELİK KISMI ŞAHISLARA AİT

 

Çerkezköy’de Fevzipaşa Mahallesi Memur Sokak’taki 629 ada, 2 numaralı parselde kayıtlı ''İlkokul ve Arsası'' nitelindeki taşınmazın mevcut İmar Planında ''Ortaöğretim Tesis Alanı'' olarak görüldüğünü belirten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Fakat buradaki arazinin bin 30,46 metrekarelik kısmı şahıslara aittir. 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu Hükümlerine göre burasıyla ilgili kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

BURAYA OKUL YAPILACAK

 

Bahse konu yerdeki 5 bin 274 metrekare yüzölçümündeki taşınmazın bin 30,46 metrekarelik kısmı ile ilgili kamulaştırma çalışmasının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kamulaştırma Dairesi Başkanlığınca sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, “Davası devam eden kamulaştırma çalışmalarının dava süreci tamamlandıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilecek. Akabinde Milli Eğitim Bakanlığı Yatırım Programı çerçevesinde Eğitim alanı olarak yatırım programına alınacak ve buraya okul yapılacaktır” denildi.

 

Haber / Gökhan TEKER