Baysan Akademisyenleri yemekte ağırladı

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı kapsamında bir araya geldiği akademisyen ve öğrencileri yemekte ağırladı.

GÜNDEM 21.10.2016 19:38:00 0
Baysan Akademisyenleri yemekte ağırladı

İLK DEFA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

 

Bu yıl 30’uncusu düzenlenen Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Konferansı devam ediyor. Konferansa ev sahipliği yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, akademisyenler ve öğrenciler onuruna Silverside Otel’de yemek verdi. Programa Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Ahmet Sarıkurt ile Özel Kalem Müdürü Hakan Öztürk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 30’uncusu düzenlenen bu etkinliğe bu defa Çorlu’nun ev sahipliği yaptığını belirten Ünal Baysan, “Ülke olarak geçirdiğimiz şu zor günlerde böyle bir etkinliğe katılmak ve siz değerli bilim adamları ile bir arada olmak bizlere moral vermektedir. İlk belediye başkanlığı dönemimde (1992 yılında) Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Çorlu Mühendislik Fakültesi hızlı bir gelişim göstermiştir. Bugün bu fakültemizde çeşitli mühendislik dallarında yaklaşık 4000 öğrencimize eğitim verilmektedir. Bu öğrencilerimiz Çorlu’daki yaşama renk katmaktadır” dedi.

 

KAÇINILMAZ BİR GERÇEK

 

Baysan, “Üniversitelerin bulundukları kentle ve kent toplumuyla ilişkisi üzerinde durulması gereken bir konudur. Dünya genelinde kent-cübbe ilişkisi deyimiyle ele alınan bu konu üniversitelerin kentlerde artık birer bilim yuvası olmanın ötesinde görevler üstlendiğinin açık bir ifadesidir. Dünyamız, siyasal ve ekonomik açıdan çok hızlı gelişmelere, yeni yapılanmalara ve yeni dengelere sahne olmaktadır. Ülkelerin ekonomik gelişmişlik ve refah düzeyleriyle bilim ve teknoloji düzeyleri arasında birebir ilişki olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Bu gerçek, ülkeleri çağın gereklerini yerine getirebilmek için bilim ve teknoloji üretiminde yoğun bir yarış içerisine sokmuştur. Ülkemizin de bu yarışta yer alması açısından yeni bilim adamları ve mühendisler yetiştirilmesi ve araştırma için gerekli tesis ve teçhizatlara gerekli yatırım yapılması çok önemli” diye konuştu.

 

HİÇBİR ZAFER AMAÇ DEĞİLDİR

 

Çorlu’ya müstakil ve büyük bir teknik üniversite kurulmasının sanayi, kent ve ülkeye çok büyük katkı sağlayacağına vurgu yapan Baysan, “Bu konuda istekliyiz ve üzerimize düşeni yapmaya hazırız.  Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hiçbir zafer amaç değildir. Zafer ancak kendisinden daha büyük bir amacı elde etmek için belli başlı bir vasıtadır” sözüyle durmadan yorulmadan çok çalışmamız gerektiğini hatırlatıyor, bu duygu ve düşüncelerle yapılan etkinlikte hepinize başarılar dileyerek katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Marmara Haber