Erdoğan'a "Ayrımcılık" suçlaması

Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, sendikal ayrımcılık yapmakla itham ettikleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan'ı protesto etmek amacıyla Çerkezköy Belediyesi önünde toplan

GÜNDEM 20.10.2016 19:10:00 0
Erdoğan

CUMURBAŞKANIMIZIN UYARILARI, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NE ULAŞMAMIŞ

 

Basın açıklamasına Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ ile Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler katıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Muzaffer Doğan, “15 Temmuz’da alçak bir darbe girişimi yaşadık. Gazi meclisimiz bombalandı. 242 vatandaşımız şehit oldu. Cumhurbaşkanımız bu hain girişimden sonra tüm vatandaşların aynı gemide olduğunu velirterek, hainlerin tüm ülkeyi hedefe aldığını; bu nedenle de birlik beraberlik içinde olmalıyız demiştir. Maalesef Cumhurbaşkanımızın bu uyarısı, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’a ulaşmamış olacak ki, ayrımcılık hala devam ediyor” dedi.

 

GÖREVLENDİRİLEN 37 İSİMDEN 31’İ EĞİTİM-BİR-SEN ÜYESİ

 

Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ı sendikal ayrımcılıkla suçlayan Doğan, “Kendinden olmayanlara kan kusturmaktadır. Vekaleten yürttüğü görevinde kalıcı olmak için muhalif gördüklerini yerlerinden etmektedir. Geçen yıl Türk Tekstil Vakfı’ndaki okul müdürü, yardımcıları ve öğretmenler saf dışı edildi. Tüm uyarılarımıza rağmen, yanlışlarına yanlış katmıştır. 2016-2017 eğitim öğretim yılı başında 7 okul müdür vekili görevlendirildi. Bunların hepsi de Eğitim-Bir-Sen üyesi isimler. Son yapılan 30 müdür yardımcılığı görevlendirmesinde de 30 isimden 24’ü Eğitim-Bir-Sen üyesidir. Okul Müdürlüğü ve öğetmenlerce talep edilmesine rağmen Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi Türk Eğitim-Sen temsilcisi Mehmet Kolkıran’ın görevlendirilmesi yapılmadı. Onun yerine yine bir Eğitim-Bir-Sen üyesi görevlendirildi” ifadelerini kullandı.      

 

SUÇ VE GÜNAH ASLA GİZLİ KALMAZ

 

Bu anlayışla Yenikapı ruhunun yaşatılamayacığına vurgu yapan Muzaffer Doğan, “15 Temmuz öncesi yaşananlar devam ettirilirse buna sessiz kalamayız. Ülkenin artık huzur bulması gerektiğine inanıyoruz. İnsanımız, Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi liyakat, sadakat ve adalet istiyor. Herkes bu anlaşıya hizmet etmelidir. Suç ve günah asla gizli kalmaz. Büyük bir bedelin ödenmesi sonucu oluşan bu birlik beraberliğe herkes katkı sağlamak zorundadır. Yaptığı ayrımcılıklarla Çerkezköy eğitimini felç eden Hüseyin Erdoğan’ın meşru bir yönetim çizgisine çekilmesi gerekiyor. Aksi takdirde görevden alınması için, İlçe Kaymakamlığı, İl Milli eğitim müdürlüğü ve Valiliği göreve davet ediyoruz” dedi.

 

PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

 

Yapılan protesto sırasında öğretmenlerin taşıdıkları pankartlar dikkatlerden kaçmadı. Öğretmenler, “Hüseyin Erdoğan şaşırdı, sabrımızı taşırdı”; “Yandaş atama istemiyoruz”; “Yönetici liyakat, sadakat ve adaletli olur” ve “Öğretmen sürgünü son bulmalı” şeklinde pankartlarla belediye önünde hazır bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ