Tam 399 metre

Tam 399 metre uzunluğunda ve 54 metre genişliğinde olan, 18 bin 270 TEU taşıma kapasitesine sahip dünyanın en büyük 12. konteyner gemisi MSC New York, Tekirdağ Asyaport Limanı'na yanaştı.

GÜNDEM 20.10.2016 19:04:00 0
Tam 399 metre

TÜRKİYE’DE SADECE ASYAPORT’A YANAŞABİLİYOR

 

MSC New York, Türkiye’ye bugüne kadar gelen en büyük konteyner gemisi olarak rekor kırdı. Tekirdağ Barbaros’ta 300 bin metrekarelik alanda kurulu Asyaport, dün 18.270 TEU taşıma kapasiteli MSC New York’u ağırlayarak şimdiye kadar Türkiye’ye gelen en büyük gemiye ev sahipliği yaptı. Dünyanın en büyük 2. konteyner taşımacılık şirketine ait MSC New York, tam dolu haliyle Türkiye’de sadece Asyaport’a yanaşabildiği öğrenildi.

 

PROTOKOL BİLGİLENDİRİLDİ

 

Gemi, bu gelişi ile Asya-Akdeniz arasındaki Tiger/AE-15 servisinde deneme seferlerine başladı. MSC New York gemisinden daha büyük, 19.224 TEU taşıma kapasitesitesine sahip MSC Oscar, MSC Oliver, MSC Zoe ve MSC Maya konteyner gemilerinin de Tekirdağ Asyaport Limanı’na tarifeli seferlere başlaması bekleniyor. Geminin Asyaport’a yanaşmasından sonra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Jandarma Alay komutanı Albay Erdal Eren, Asyaport yönetim kurulu başkanı Ahmet Soyuer, Geminin kaptan köşküne çıkarak protokolü bilgilendirdiler.

 

KATKISI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Asyaport Genel Müdürü Kaptan Kadir Uzun, “Hava Ulaşım sektöründe 3. Havalimanı Türkiye’miz için ne kadar önemli ve değerli bir yatırımsa, Asyaport Limanımız da denizcilikte ana liman açısından o kadar önemli ve değerli bir yatırımdır. Asyaport, Türk Limanları arasında genel konteyner elleçleme sıralamasında üçüncü, transit konteyner elleçleme sıralamasında 2.nci olmuştur. Bu çok başarılı sonucun alınmasında Tiger/AE-15 servisi gemilerinin limanımızı kullanmasını programlayan MSC şirketinin katkısı büyüktür. Devletimizin ilgili bütün kurumları mevzuat çerçevesinde bu genç limandan desteklerini hiç bir zaman esirgememişlerdir. Ben de, Asyaport ailesinin 700 çalışanı adına katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Marmara Haber