Emek Pazarı yenilenecek

Kadınların ev ekonomilerine katkıda bulunması amacıyla kurulan Emek Pazarını ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, pazarın yeniden düzenleneceğinin müjdesini verdi.

GÜNDEM 20.10.2016 18:56:00 0
Emek Pazarı yenilenecek

ORTAMI İYİLEŞTİRMEYİ DÜŞÜNMÜŞTÜK

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları; Çiğdem Gegeoğlu ve Hakan İşcan ile birlikte İlhan Koman Parkı’nda bulunan ‘Emek Pazarı’nı ziyaret etti. Daha önce emekçi kadınlara pazarın yeniden düzenleneceği konusunda verdiği sözü hatırlatan Gürkan, “Emek Pazarı’mızın emekçi kadınları, alın terleriyle geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Biz de emeğe inanan, emek mücadelesine inanan insanlar olarak, onlarla daha önce yaptığımız toplantıda yazın sıcaktan; kışın soğuktan ve yağıştan korunmaları için şu anda bulundukları ortamı iyileştirmeyi düşünmüştük” diye konuştu.

 

BURADAN PARA KAZANAN 50 KADINIMIZ VAR

 

Kış bastırmadan pazarın yeniden düzenleneceğini ifade eden Gürkan, “Emekçi kadınlarımızı soğuktan koruyacak, malzemelerini koruyacak bir sistem kuruyoruz. Buradan para kazanan 50 kadınımız var. Onların tümünün daha sağlıklı koşullarda, iş yapmalarını, ekmek paralarını kazanmalarını sağlayacağız. Edirneli kadınların kendi emekleriyle yaptıkları ürünleri daha güzel, görsel olarak daha donamlı bir şekilde satışının yapılmasını sağlayacağız” dedi.

 

Emek Pazarı’nın emekçi kadınları Başkan Gürkan’a teşekkür ederek, soğukta üşümeden, ıslanmadan satış yapacakları için çok mutlu olduklarını kaydetti.

 

Marmara Haber