Herkes kendi işini yapsın

Tekirdağ Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu dün saat 14.00'da dernek binasında yaptığı açıklamada UKOME ve İlçe Emniyet Trafik Şube personelinin görevini yapmadığını iddia ett

GÜNDEM 18.10.2016 18:50:00 0
Herkes kendi işini yapsın

KAZALARDAN UKOME SORUMLU

 

UKOME'nin “J plakalar 3 aylık boşlukta personel taşıyabilir” şeklndeki kararının suistimal edildiğini öne süren Aşkın Gündoğdu, “Gün içinde personel ve öğrenci taşımacılığı yapıyorlar. İki işi birden yapan J plakalar sabah erken saatlerinde okul servisini tamamladıktan sonra personel taşımacılığı yapmaya devam ediyor. Personel servisine yetişmek için aşırı hızlı seyreden bu kişilerin yapacağı olsa trafik kazalarından UKOME sorumlu olacaktır” dedi.

 

KIZILPINAR VE KARAAĞAÇLI ÖĞRENCİ SERVİS BULAMIYOR

 

Sabah erken saatlerde öğrenci taşıdıktan sonra hemen akabinde personel taşımacılığı yapan J plaka servisleri, Karaağaç ve Kızılpınar Mahalleleri uzak geldiği için buralardan öğrenci almıyor. Bu iki mahallede yaşayan öğrenciler, aileleri ve aynı zamanda öğrencileri mağdur etmek istemeyen S plakalı servis araçları mağdur oluyor. Birkaç gün önce J plakalı araçların Karaağaç ve Kızılpınar'da öğrenci taşımacılığı yapmaması yüzünden çocukların mağdur olmasına içi el vermeyip öğrenci taşıyan S plakalı 5 araç bağlandı. Bu gibi mağduriyetlerin sorumlusu UKOME ve Emniyet güçleridir" diye konuştu.

 

OKULLARDAN FARAZİ LİSTE ALINDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Encümenlerini göreve davet eden Aşkın Gündoğdu, "Gelip burada durumu yerinde görüp incelesinler. Mecliste el kaldırmadan önce gözlem yapsınlar. Kimi J plakalı aracın bazı okullardan farazi öğrenci listesi alıp UKOME'de evraklarını tamamladıktan sonra öğrenci taşımacılığının yanı sıra daha çok personel taşımacılığına yöneliyor” ifadelerini kullandı.

 

UKOME İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRMESİN

 

Personel taşımacılığını yaptırmak için şirketlerin daha ucuz olması nedeniyle J plakalı araçları tercih ettiğini söyleyen Gündoğdu, “Fabrikalara personel taşıyan J plakalı araçların tercih edilmesinin sebebi daha ucuz maliyetli olmasıdır. Çünkü sabah öğrenci taşıyan araçlar işleri bittikten sonra personel taşıyor. Emniyet güçleri ise bunu görmezden geliyor. Şehir içinde J plakalı bir araç içi personel dolu bir şekilde seyredemez. Zaten güzergahı dışına çıkmış oluyor. Bence iki işi birden yapmak için alınması gereken belgenin bedeli 5 bin TL olsun ki caydırıcı olsun. Bu sorunların çözülmesi için ya tek plaka yapsınlar ya da UKOME böyle manasız kararlar alarak insanları bir birine düşürmesin, herkes kendi işini yapsın" dedi.

 

Haber / Celal KARAKURT